Küba Kültür Merkezi kapanıyor mu?

Kübalı Blanca Nieves Garcia Cruz, kendisine miras yoluyla kalan Küba Kültür Merkezi olarak kullanılan Taksim'deki binanın elinden alınmaya çalışıldığını iddia etti.
Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Cruz, Taksim'deki binanın kendisine imzalatılan fahiş senetlerle icra yoluyla satışa çıkarıldığını öne sürdü.
Vasiyet yoluyla intikal eden dernek binasının sürekli gayrimenkul dolandırıcılarının takibinde olduğunu dile getiren Cruz, "Hizmet ve kira ilişkileri kılıfıyla yaklaşan ve bu suretle güven kazanan dolandırıcılar yüksek miktarda senetler tanzim ettirip İstanbul İcra dairelerinden taşınmazın satış yoluna girişmişlerdir. Dolandırıcılar, hileli işlemlere itibar eden kamu görevlileri nezaretinde dernek binamıza haciz işlemleri yapmışlardır." şeklinde iddialarda bulundu.
Kurduğu Küba Kültür Derneği'nin Küba ve Türkiye arasında kültür köprüsü oluşturduğunu belirten Cruz, yetkililerden yardım istedi.
Türkiye'de eğitim gören ve turizm alanında çeşitli çalışmaları bulunan Blanca Nieves Garcia Cruz, 5 katlı binanın, İstanbul'da kiracı olarak yanına yerleştiği ve 2009'da vefat eden Rum arkadaşı Anastasia Saropulos'tan kendisine miras kaldığını sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı