Kumar oynayanların sayısında patlama!

Kumar oynayanların sayısında patlama
expand

Tempo dergisi çarpıcı araştırma dosyası hazırladı. Ve Türkiye'deki kumar gerçeğini tüm boyutlarıyla ortaya koydu.... Ve ortaya çıktı ki kumar oynamak Türkiye'de yasaklandığından beri illegal olarak kumar oynanan 'casino dernek'lerin sayısında büyük patlama yaşandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yasaklanmasının üzerinden 12 yıl geçti... Türkiye'de kumarhanelerin kapısına kilit vurulduğunda yıl 1998'di.

1998 yılında kapatıldıklarında Türkiye'deki sayıları 78'di. Bugün ise bu rakam 130. Kumar oynanan derneklerin sayısı ise bilinmiyor. Ama sayılarının binleri geçtiği tahmin ediliyor.

Tempo dergisinin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de bir gecede ortalama 5000 kişi kumar oynuyor. Kumar oynayanların yaşları 20 ila 60 arasında değişiyor. Kumar oynamanın cezası 140 lira iken kumarhane işletmenin cezası da para cezasına çevriliyor. O da 517 liraya tekabül ediyor.

Son 1.5 yıl içerisinde İstanbul Emniyeti 400'e yakın kumar baskını yaptı. 3 bin 400 kişi gözaltına alınırken 70 işletmeci kapıya vurulan mühürü kırma suçu işledi. İstanbul'daki Dalmaz Center bu konuda rekor sahibi. Dalmaz Center son 4 yılda tam kez basıldı.

Uzmanlar kumar oynayanların yüzde 10'unun bağımlı olduğunu söylüyor. Kumar bağımlılığın önemli bir sesebi ise genetik. Yani kumar aileden kötü bir miras olarak kalabiliyor.


Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow