hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurban eti nasıl dağıtılır? Kurban eti kaça bölünür, kimlere dağıtılır?

    Kurban eti nasıl dağıtılır Kurban eti kaça bölünür, kimlere dağıtılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kurban ibadetini yerine getirecek olan kişiler ardından kurbanlıklarından düşen payları ihtiyaç sahipleriyle paylaşacaklar. Peki, Diyanet’in verdiği bilgilere göre kurban eti kaça bölünür ve kimlere dağıtılır? İşte kurban kesecek olan kişiler için “kurban eti nasıl dağıtılır?” sorusunun yanıtı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etin dağıtımında payların dengeli ve adil olmasına özen göstermek gerekiyor. İhtiyaç sahiplerine verilecek olan paylar dağıtılırken yapılan işin bir ibadet olduğunun unutulmaması gerekir. Kurban eti, kesildikten sonra işlenmeli ve uygun şekilde saklanmalıdır. Bu, etin bozulmasını önler ve hijyenik olmasını sağlar. Etin, ihtiyaç sahiplerine bozulmadan ve temiz bir şekilde ulaşması önemlidir.

    Dağıtılacak etler, temiz ve hijyenik koşullarda paketlenmelidir. Bu, hem dağıtımın daha düzenli yapılmasını sağlar hem de etin korunmasına yardımcı olur.

    KURBAN ETİ KAÇA BÖLÜNÜR, KİMLERE DAĞITILIR?

    Diyanet’in verdiği bilgiler şöyle: Kurban etinin üçe taksim edilip, bir bölümünün kurban kesemeyen yoksullara dağıtılması, bir bölümünün akraba, tanıdık ve komşularla paylaşılması, bir kısmının da evde yenmesi tavsiye edilmiştir. Bununla birlikte Hanefî mezhebine göre kurban etinin tamamı da evde bırakılabilir (Kâsânî, Bedâi‘, 5/80-81). Ancak durumu iyi olan Müslümanların, toplumda muhtaçların arttığı bir dönemde kurban etlerinin çoğunu hatta tamamını dağıtmaları daha uygun olur.
    Şâfiî mezhebine göre ise kurban etinden az da olsa fakirlere verilmesi gerekir (bkz. Nevevî, el-Mecmû‘, 8/413).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow