Kürecik'teki radardan ilk fotoğraf

ABD'nin füze kalkanı projesi kapsamında Malatya Kürecik'e kurulan radar istasyonu ilk kez görüntülendi.
Vatan gazetesinde yer alan habere göre; Kürecik’e ABD firması Raytheon tarafından üretilen AN/TPY-2 X-band radarı yerleştirildi.
X-Band dünyanın en gelişmiş radar sistemi olarak kabul ediliyor.
Ortalama menzili 2 bin kilometre olmasına rağmen mobil haldeyken bu menzil 5 bin kilometreye kadar çıkabiliyor.
Amerika’da yapılan testlerde uzmanlar 4 bin 700 kilometre uzaklıktaki bir tenis topunu havaya atıldıktan sonra takip edebildi.
Amerikan Savunma Bakanlığı bu sistemlerden birini Kuzey Kore’nin füzelerine karşı Alaska’ya yerleştirdi, bir diğer ise Pasifik’te hareket halinde.
Ayrıca İsrail’e de bu radar sisteminden yerleştirilmiş durumda. Füze rampalarının önce Romanya’ya, ardından da Polonya’ya kurulmasıyla, füze kalkanı projesi 2018’e kadar bütün Avrupa’yı kapsayacak şekilde faaliyete geçecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?