hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kurum: 31 Mart gecesi bu fetret dönemini hep birlikte bitireceğiz

    Kurum: 31 Mart gecesi bu fetret dönemini hep birlikte bitireceğiz
    expand
    KAYNAK DHA

    AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Şişli’de bir otelde düzenlenen ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programına katıldı. Programda konuşan Kurum, “Şehitlerimizin rüyası bizim rüyamızdır. Şehitlerimizin hayalleri bizim hayallerimizdir. Ve bizim şehitlerimize bir borcumuz var. O borç, milletimize huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmektir. İnşallah 1 Nisan sabahı; yepyeni bir İstanbul için geleceği selamlayacağız. Hep birlikte gerçekleştireceğiz. Milletimizin kararı, azmi, arzusu ve hedefi doğrultusunda, 31 Mart Gecesi bu fetret dönemini hep birlikte bitireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’de İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen ’18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ programına katıldı. Programa Murat Kurum’un yanı sıra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kurum, "18 Mart Çanakkale Zaferimizde tarih yazan aziz şehitlerimize, bin yıldır istiklalimiz ve istikbalimiz için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Millî Mücadele şehitlerimizi, terörle mücadele şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bizler; Malazgirt’ten Kösedağ’a, Niğbolu’dan İstanbul’un Fethine, Millî Mücadele’den 15 Temmuz’a kadar asırlar boyunca her zaman vatan topraklarımız için şehitler verdik. Adından övgüyle bahsettiğimiz nice şanlı komutanlar, nice vatan evlatları Allah yolundan ayrılmadan; Hakk’ı söyleyen ses dinmesin diye gözlerini bir an bile kırpmadan düşmana göğüs gerdiler. Bu Vatan Kimin? diye sorulduğunda, cevabımız daima şudur; bu vatan toprağın kara bağrında; sıradağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir" diye konuştu.

    “ŞEHİTLERİMİZİN HAYALLERİ BİZİM HAYALLERİMİZDİR"

    Kurum, “İstiklal şehitlerimizin rüyası ve hedefi istiklaldi, istikbaldi. Tüm şehitlerimizin rüyası; annelerinin, babalarının, kardeşlerinin, arkadaşlarının, hülasa ait oldukları bu milletin daha huzurlu, daha güvenli bir geleceğe kavuşmasıydı. Bu aziz vatan toprakları üzerinde; çok daha parlak bir gelecek inşa edelim istediler. Başımızı yastığa güvenle koyalım istediler. Şehitlerimizin rüyası bizim rüyamızdır. Şehitlerimizin hayalleri bizim hayallerimizdir. Ve bizim şehitlerimize bir borcumuz var. O borç, milletimize huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmektir. O borç, geleceğe emin adımlarla ilerleyen bir Türkiye’yi inşa etmektir. O borç, her bir şehrimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmaktır. İşte bizler de bu anlayışla ülkemizi, şehirlerimizi; bize yaraşır bir şekilde, daha mutlu yarınlara taşımak için çalışıyoruz, çabalıyoruz. Allah’ın izniyle, 1 Nisan’dan sonra İstanbul’umuzu da; her zamankinden çok daha güvenli, çok daha huzurlu, çok daha dirençli bir şehir haline getireceğiz. Biz 1 Nisan sabahı sadece İstanbul için, sadece İstanbullu için, sadece bu aziz şehir için çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah 1 Nisan sabahı; yepyeni bir İstanbul için geleceği selamlayacağız! Bunu sizlerle başaracağız. Beraber yapacağız. Hep birlikte gerçekleştireceğiz. Milletimizin kararı, azmi, arzusu ve hedefi doğrultusunda, 31 Mart gecesi bu fetret dönemini hep birlikte bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow