Lübnan'da yanlış THY pilotları kaçırılmış

Türkiye Lübnan'da kaçırılan THY pilotları ile yatıp kalkmış, 71 gün boyunca onlardan gelecek iyi haberi beklemişti. O pilotlardan kaçırılmaları ve rehin tutulmaları sürecine ilişkin bilgi veren Murat Akpınar, ilginç bir detayı anlattı. Akpınar, asıl hedefin başka pilotlar olduğunu, kendilerinin yanlışlıkla kaçırıldığını açıkladı.
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından Atatürk Havalimanı'nda yapılan çalıştayda Beyrut'ta kaçırılan ve 71 gün esir kalan pilotlardan Murat Akpınar, yaşadıklarını anlattı.
"Yanlışlıkla kaçırmışlar"
Çalıştayın “Uçuş Ekiplerinin Güvenliği“ oturumunda Lübnan'da kaçırılan pilotlar Murat Akpınar ve Murat Ağca'dan da yaşadıkları hakkında bilgi vermeleri istendi. Murat Akpınar bu tür olaylarda sezgilerin çok önemli olduğunu ve o gün her şeyin ters gittiğini belirterek kendilerini kaçıran teröristlerin yanlışlık yaptığını, kaçırıldrıktan sonra anladıklarını belirterek şunları söyledi:
“Bizi kaçıranlar olaylar bittikten sonra anlattılar. Bizi Türkiye'ye geri dönen ekip zannettikleri için kaçırmışlar. Çünkü bütün kaçırma planlarını onların üzerine yapmışlar. Bu insanlar bizim uçuşa giden arkadaşlarımızın boy boy fotoğraflarını çekmişler. Yani kaçıracakları biz değilmişiz. Bizden önce uçağı teslim alan bir abimiz ve onun yanındaki ekipmiş. Tek tek resimleri çekilmiş, tek tek bütün kaçırma işlemini yapan ekibe dağıtılmış. Alınacak ve bırakılacak olanlar işaretlenmiş. Netice itibariyle onlar da bizi ilk karşılarında gördüklerinde çok şaşırdılar. Şeflerinden biri bana, 'Kır saçlı, senden daha kısa boylu birini bekliyordum. Sen nereden çıktın?' dedi."
"Sezgilerimde bir takım şeyler oldu"
Olayın oluş şeklini anlatırken başından geçenle ilgili olarak konuşan Kaptan Pilot Murat Akpınar, "Uçaktan indiğim andan itibaren sezgilerimde bir takım şeyler oldu. Muratla ilk kez uçuyordum Yanımdaki kabin amirine bile sürekli bir şeylerin yanlış gittiğini anlattım. Ama koparamadım. Netice itibariyle o gün Beyrut'a inerken, izinli olarak yüksek sürat yaptım ve Lufthansa ve BA'nın önüne geçerek inişe geçtim. Önümde Pegasus iniyordu. Rüstem Kaptan kullanıyordu. Birbirimize iyi bayramlar diledik. Sonra kendimi sorguladım acaba ben bu yüksek sürati uygulamasaydım Lufthansa'nın ve BA'nın pilotları benim önümden çıksalardı acaba bu olay onların başına mı gelirdi? Vardığım sonuç şu; biz olmasaydık da birileri olacaktı. Ama takdiri ilahiyi yenemiyorsunuz. Bizim başımıza geldi" diye konuştu.
"Kısa yatılarda artık otele gitmem"
Murat Akpınar, “Bundan sonra hayatımda yapacağım bazı şeyler var. Eğer böyle bir sezgi ve duygu içerisine girersem, 5-6 saatlik bir yatıda bundan böyle otele gitmeyi düşünmüyorum“ dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1500 rakımda bayram: Mehmetçik vatan nöbetinde
AVRASYA TÜNELİ BAYRAMDA ÜCRETSİZ Mİ? İstanbul'da Marmaray, İETT Otobüsleri, Adalar Vapuru Bayramda Bedava mı? Kurban Bayramı Ücretsiz Köprü ve Otoyollar!
Klasikleşen bayram görüntüleri: Acemi kasaplar hastaneye koştu
Konya'da bayram sabahı feci kaza: Ölü ve yaralılar var
BAYRAMDA BANKALAR AÇIK MI: Kurban Bayramı'nda Bankalar Çalışıyor Mu? Bankalar Hangi Gün Açılacak? Garanti Bankası, Yapı Kredi, İş Bankası, QNB, Halkbank, Ziraat, Vakıfbank...