Maden faciasında tutuklu sanık kalmadı!

19 işçinin hayatını kaybettiği Bursa'daki grizu patlaması davasında tutuklu sanık kalmadı. Aileler ise karara isyan etti.
Ağladılar, isyan ettiler , 'bu kadar olmaz' dediler. Tahliye kararı ailelerin tepkisine neden oldu.
2009 yılının aralık ayında Bursa'daki Bükköy madenciliğe ait kömür ocağında patlama olmuş 19 işçi hayatını kaybetmişti.
Olayla ilgili ihmal iddiaları gündeme geldi, soruşturma başlatıldı.
Aralarında maden sahibi ve işletmecilerinin de bulunduğu 6 sanık hakkında dava açıldı.
Sanıklardan 4'ü tutuksuz yargılanırken İşletme Müdürü Hayrettin Çelik ve taşeron firmanın sahibi Fahrettin Şolpan tutuklandı.
Sanıklar hakkında 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 3 ile 15 yıl arasında hapis istendi.
Dava devam ederken 14 aydır cezaevinde olan 2 sanık daha tahliye edildi. Davada tutuklu sanık kalmayınca ölen işçilerin yakınları isyan etti.
Kararı kefen giyerek protesto eden aileler gözyaşlarına boğuldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı