hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maden Kazası Araştırma Komisyonu Erzincan'da

    KAYNAKCNN TÜRK

    13 Şubat'ta Erzincan İliç'te maden sahasındaki heyelana ilişkin kurulan Meclis Araştırma Komisyonu incelemelerini sürdürüyor. 22 milletvekili ve uzmanlardan oluşan komisyon bir kez daha Erzincan'daydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hem maden kazasının araştırılması hem de bir daha kazaların yaşanmaması için, İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, Erzincan'da toplandı.

    13 Şubat'ta Erzincan İliç'teki maden sahasında heyelan olmuş, o sırada bölgede olan 9 işçi, hacmi 10 milyon metreküp olarak hesaplanan toprağın altında kalmıştı. Maden kazasını tüm yönleriyle araştırmak üzere kurulan TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, 22 milletvekili ve uzmanlarıyla beraber sahadaydı.

    Maden Kazası Araştırma Komisyonu Erzincanda

    Komisyon Başkanı Atay Uslu burada yaptığı açıklamada, “TBMM grubu bulunan siyasal partilerden arkadaşımız var, toplamda 22 milletvekilinden oluşuyor. Arama çalışmaları devam ediyor. Hiç kimsenin aklında soru işareti kalmayacak bir şekilde çalışacağız. Herkesi mümkün olduğunca dinleyeceğiz. Bundan sonra bu tür kazaların olmaması için atılması gereken adımların tespit edilmesi olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maden Kazası Araştırma Komisyonu Erzincanda

    Komisyonun hedefinde kayıp 5 madencinin bulunabilmesi ve benzer kazalara yönelik önleyici adımlar vardı. “Önce insan önce çevre sonra madencilik anlayışı ile güvenilir ve sürdürülebilir bir altın madenciliği politikası, bir madencilik mimarisi nasıl kurgulanabilir bu konuda da fikirlerimizi, yaptığımız çalışmalar sonuncunda oluşacak kanaatlerimizi raporumuza ekleyeceğiz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow