hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maliye'den ''Demir Yumruk'' operasyonu! Sektör yakın takipte

    KAYNAKCNN TÜRK

    Demir-çelik sektörüne başlatılan ve "Demir yumruk" operasyonu olarak adlandırılan süreçte sonuçlar tek tek alınmaya devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı yapılan incelemeler sonucunda 2 firmaya toplam 7 milyar liralık ceza kesti.  İncelemede firmaların sektörü manipüle ederek fiyat istikrarını bozup bozmadıklarına, sahte fatura düzenleyip vergi kayıp ve kaçağına neden olup olmadıklarına bakılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MALİYE'DEN 2 FİRMAYA 7 MİLYAR LİRALIK CEZA

    Demir-çelik sektörü Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yakın takibinde. Son olarak yapılan incelemeler sonucunda 2 firmaya toplam 7 milyar liralık ceza kesildi.

    Vergi müfettişleri sahada çalışmalarını sürdürüyor. Demir-çelik sektörüne yönelik daha önce başlatılan ve "Demir yumruk" operasyonu olarak adlandırılan süreçte sonuçlar tek tek alınmaya devam ediyor. Son olarak incelemeye takılan 2 firmadan birine 5 milyar lira, diğerine iki milyar lira ceza kesildiği belirtiliyor.

    FİYAT İSTİKRARINI BOZUP,VERGİ KAÇAĞINA NEDEN OLUNMUŞ

    incelemede firmaların sektörü manipüle ederek fiyat istikrarını bozup bozmadıklarına, sahte fatura düzenleyip vergi kayıp ve kaçağına neden olup olmadıklarına bakılıyor. Bu noktada bir usulsüzlük tespit edilirse ceza kesiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soruşturma geçtiğimiz yıllarda demir-çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen firmalara yönelik başlatılmıştı. Süreç devam ediyor ve bu kapsamda bundan sonra da devam edeceği de vurgulanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow