hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB, din dersi müfredatındaki 'cihat' konusunda geri adım attı

    MEB, din dersi müfredatındaki cihat konusunda geri adım attı
    expand

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldığında tartışmalara neden olan din dersi müfredatındaki 'cihat' konusunda geri adım attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa Balbay'dan yeni müfredata çok sert eleştiri

    Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), taslak öğretim programı askıya çıkarıldığında tartışma yaratan “cihat” konusunda geri adım attı.

    Zorunlu din dersinin taslak müfredatında 6’ncı sınıfta “Hz. Muhammed’in Hayatı” ünitesinde anlatılan ve 9’uncu sınıfta “Temel İbadetler” arasında sayılan cihat konusu, dersin dün açıklanan nihai şeklinden çıkarıldı. Din dersine ait taslak program AİHM kararı nedeniyle Temmuz 2017’nin sonunda açıklanmıştı. Taslak programa göre, öğrenciler 6’ncı sınıfta “Hz. Muhammed’in Hayatı” ünitesinde cihat kavramıyla tanışacaktı. Öğrencilerin, ünite kapsamında Bedir, Uhud ve Hendek savaşlarının neden ve sonuçlarını açıklaması bekleniyordu. 9’uncu sınıfta ise “İslam’da ibadetler” ünitesinde cihad, “İslam Dininde Temel İbadetler” arasında sayılmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Partili Çamlı: 'Cihat bilmeyene matematik öğretmenin faydası yok'

    Sadece 11'inci sınıfta anlatılacak

    Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Cihat, din dersinde sadece 11’inci sınıfta 3’üncü ünite olan “Kur’an’da Bazı Kavramlar”da anlatılacak. “Allah Yolunda Mücadele: Cihat” kazanımında öğrencilerin, “Kur’an’ı Kerim’de geçen bazı kavramları yorumlaması” beklenecek. Cihat şöyle anlatılacak: “Cihat kavramı, anlam genişliği göz önünde bulundurularak salt savaş ile sınırlandırılmadan tüm boyutlarıyla ve Mekki ve Medeni ayetlerin bu kavrama yüklediği anlamlar bağlamında ele alınır. Cihadın bir ibadet olarak farzı ayın ve farz-ı kifaye olduğu durumlara değinilir. Bu kapsamda ceht mücadele davet, tebliğ, irşat, emr-i bi’l maruf ve nehy-i ani’l münker, kıtal/mukatele ve şehadet kavramlarına yer verilir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow