Melih Gökçek için Kadir Topbaş formülü

Bir süredir istifa edeceği veya görevden alınacağı konuşulan Melih Gökçek'in Cumhurbaşkanı şle görüşmesi de söylentilerin önünü alamadı. Belediye Meclisi üyelerinin yapılacak oylamalarda aleyhte oy kullanarak Gökçek'i istifaya zorlaması planlanıyor
AK Parti MYK’da, belediye başkanlarıyla ilgili değişim sürecinin en geç kasım başı itibariyle tamamlanacağının ifade edilmesinin ardından, kulislerde beklenen istifaların bu hafta peş peşe açıklanabileceği ifade ediliyor.
Erdoğan’ın son MKYK’da sorunlu belediyelerdeki değişim kararlılığını üyelere başıyla İçişleri ve Adalet Bakanları’nı işaret ederek, “istifa taleplerinin gereğini yapmazlarsa, biz gereğini yaparız” dediği öne sürülürken, bu kararlılık karşısında öncelikle gitmesi istenen belediye başkanlarının daha fazla direnç gösteremeyeceği belirtiliyor.
Milliyet gazetesinden Şebnem Hoşgör'ün haberine göre, kulislerde Gökçek’in bir-iki gün içinde istifasını açıklayacağı öne sürülüyor. Belediye meclis üyelerinin Gökçek'in önerilerinin aleyhinde oy kullanması ve böylece istifaya zorlanması planlanıyor.
Gökçek’in yerine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın ismi geçiyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor