hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memurlardan Danıştay'a 'Servis' davası

    KAYNAKCNN TÜRK

    Memur-Sen kamu çalışanlarına servis uygulamasının kaldırılması kararını yargıya taşıdı. Bu kararın toplu sözleşme hükmü olarak devrede olduğuna dikkat çekildi ve Resmi Gazete'de yayımlanan tasarruf genelgesinin bu hakkın uygulamasını ortadan kaldırdığına işaret edip karara itiraz edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SERVİSLERİ KALDIRAN GENELGE İÇİN İPTAL TALEBİ

    Kamu çalışanlarına servis uygulamasının kaldırılması yargıya taşındı. Memur-Sen servis uygulamasını kaldıran kararın iptali için Danıştay'a dava açtı. Memur-Sen, dava dilekçesinde kamu çalışanlarına servis hakkının toplu sözleşme ile kazanılmış bir hak olduğunu vurguladı. Resmi Gazete'de yayımlanan tasarruf genelgesinin bu hakkın uygulamasını ortadan kaldırdığına işaret etti.

    MEMUR-SEN: SERVİS TOPLU SÖZLEŞME HÜKMÜ İPTAL EDİLEMEZ

    Toplu sözleşme haklarının geri alınmasının Anayasa'ya aykırı olduğuna işaret eden Memur-Sen, genelgedeki servis hizmetine ilişkin alınmış kararın önce yürütmesinin durdurulmasını sonrasında iptalini talep etti. Memur-Sen servislerle ilgili kararın kamu görevlileri adına 3. dönem toplu sözleşmede elde edildiğine ve yaklaşık 10 yıldır uygulandığına dikkat çekti. Açıklamada kararı 7. dönem toplu sözleşmede kamu işveren heyetinin de kabul ettiği, kamu görevlileri hakem kurulu kararıyla sonuçlandırdığına vurgu yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toplu sözleşme hükmü “Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanır.” şeklinde açıkça yazıyor denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow