hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mesut Kocagöz kimdir? Antalya Kepez Belediye Başkanı tutuklandı!

    Mesut Kocagöz kimdir Antalya Kepez Belediye Başkanı tutuklandı
    expand

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Antalya'da meydana gelen teleferik kazasına ilişkin 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını, 8'i için adli kontrol kararı verildiğini, 1 kişinin serbest bırakıldığını bildirdi. Peki ama Mesut Kocagöz kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya'da yaşanan teleferik kazası ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden dönemin ANET Genel Müdürü ve son seçimlerde CHP'den Kepez Belediye Başkanı seçilen Mesut Kocagöz ile mevcut ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, mekanik mühendisi Okan Erol, Megatower bakım şirketi sahibi Serdar Tezcan, bakım şirketinin bakım ve otomasyon amiri Serkan Yellice 'taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise serbest bırakıldı. 

    Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin yaralandığı teleferik kazası ile ilgili paylaşım yaptı. Tunç, 1 Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 1 Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 2 makine uzmanı ve 1 elektrik uzmanından oluşan bilirkişi heyeti tarafından detaylı olay yeri inceleme ve keşif çalışması yapılarak ön raporun hazırlandığını belirtti.

    Mesut Kocagöz kimdir?

    Mesut Kocagöz, 1968 yılında Antalya'da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. 1990-1991 yıllarında Ankara Başbakanlık Devlet İstatistik Enstitüsünde çalıştı. 2004-2014 yıllarında Kepez Belediye Başkan Yardımcılığı, 2014-2019'da Kepez Belediyesi Meclis üyeliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı.CHP'den Kepez Belediye Başkan adayı gösterilen Mesut Kocagöz, evli ve 2 çocuk babasıdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow