Meteoroloji paylaştı! Kırmızı kodlu uyarı yapılan bölgede son durum

Kuvvetli meteorolojik hadiselerle ilgili uyarmak amacıyla başlatılan "renk kodu sistemi" kapsamında ilk kırmızı kodlu uyarının yapıldığı Antalya'da, Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölgedeki son durumu aktardı.
Antalya Valisi Karaloğlu, "Bugün 18.00 sabah 08.00 arası şiddetli yağış bekliyoruz, alarm durumumuz devam ediyor." açıklamasından sonra vatandaşlar hızlı bir şekilde önlemlerini almıştı. Bölgede başlayan yağış sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü kırmızı kodla uyarı yapılan bölgenin son radar görüntüsünü paylaştı.
Kırmızı meteorolojik uyarı verdiğimiz #Antalya'nın son meteoroloji radarı görüntüsü... pic.twitter.com/o1SgOQ3A9E
— Meteoroloji (MGM) (@meteoroloji_twi) December 11, 2019
Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş Meteoroloji tarafından yapılan Antalya’daki kırmızı kodlu uyarı için "Antalya için uyarıları dikkate almak lazım. Bu tür kuvvetli yağışlar fırtınayla birlikte etkili oluyor. Kentsel seller, taşkınlar, deniz seviyesinde fırtına kabarması, çatı uçmasına dikkat etmek gerekiyor. Antalya Körfezi hortum oluşumuna açık bir bölge. Antalya'da hem sıcaklıkta hem de günlük yağış miktarında rekorların kırılmasına ilişkin aslında küresel iklim değişikliğinin bölgesel etkilerini yaşıyoruz." İfadelerini kullanmıştı.
Geçen sene metrekareye 490,8 kilogram yağış düştü
Antalya'ya 1969'da 24 saatte metrekareye 335,1 kilogram yağış düşmüştü.
Kemer ilçesi Ovacık Mahallesi'ne ise 17 Aralık 2018'de metrekareye 490,8 kilogram yağış düşmüş, bu rakam, Türkiye'de kaydedilen en yüksek günlük toplam yağış miktarı olmuştu.
Kuzey Afrika sıcaklarının etkili olduğu 1 Temmuz 2017'de 45,4 dereceyle kentte 88 yılın en sıcak günü yaşanmış, 1929'dan beri ölçüm yapılan Antalya'da 45,4 dereceyle tüm zamanların en yüksek sıcaklık değeri kaydedilmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Sırrı Süreyya Önder son yolcuğuna uğurlandı! Anneden oğluna veda: Ağıtlar yaktı...
Sırrı Süreyya Önder’e veda! Tabuttaki 'zeytin dalı' detayı dikkat çekti...
Özgür Özel'e saldırı! Ahmet Hakan yazdı: Alçakça, kalleşçe şerefsizce