Metro projelerinde ilk Sincan bitiyor

Metro projelerinde ilk Sincan bitiyor
expand

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'da devam eden 4 metro projesi içerisinde ilk bitireceğimiz yer Sincan metrosu olacak" dedi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Yazılı bir açıklama yapan Gökçek, İstanbul Yolu ile Yenikent arasındaki yolun, Sincan'ın gün geçtikçe nüfusunun artması dolayısıyla otoban gibi işlemeye başladığını ifade ederek, bu nedenle mevcut ana bulvar üzerinde 5 tane alt ve üst geçit yapılması gerektiğini ve 4'ünün yapımının tamamlandığını  bildirdi.

Şeker Fabrikası önüne alt ve üst geçit yapımını da önümüzdeki yıl bitirmeyi hedeflediklerini anlatan Gökçek, böylece Sincan'daki trafiğin rahatlayacağını kaydetti.

Sincanlıların en önemli beklentisinin metro olduğunu vurgulayan Gökçek, "Ankara'da devam eden 4 metro projesi içerisinde ilk bitireceğimiz yer Sincan metrosu olacak. Metronun kilometresi bizim fiyatlarımıza göre 35 milyon dolar. Buraya gelen metronun uzunluğu 15 kilometre, yani sadece buraya lazım olan para 500-550 milyon doları buluyor" dedi.

Gökçek, "Belediyenin bütün gelirlerini metroya yatırsaydık Ankara'da yapılacak tek hizmet sadece metro olurdu. Ankara'da yapılan bu kadar hizmet olduğu için bunu dengeli olarak yürütmek zorundayız. Biz geçtiğimiz 5 yıl içinde Ankara'daki metroların tamamına kendi öz kaynaklarımızdan ancak 550-600 trilyon lira para ayırabildik. Bu tip gecikmelerin doğal olduğunun bilinmesinde fayda var" diye konuştu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow