Meydan Gazetesi'ne polis baskını

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Meydan Gazetesi'nin 20 Temmuz'da yayınlanan manşet haberi için soruşturma başlattı. Mahkeme kararının ardından gazeteye giden polisler, Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez ile Sorumlu Müdür Gülizar Baki'yi gözaltına aldı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Meydan Gazetesi'nin 20 Temmuz'da yayınlanan manşet haberi için soruşturma başlattı.
Yapılan soruşturmada, yayınlanan haberin terör suçlarına girdiği ve gazetenin toplatılması gerektiği belirtilerek mahkemeye başvuruldu.
Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın başvurusunda yerinde görerek, Meydan Gazetesi'nin 20 Temmuz tarihli sayına el konulması ve gazetenin basımının durdurulmasına karar verdi.
Mahkeme kararında şu ifadeler kullanıldı : "Meydan Gazetesi'nin FETÖ terör örgütünün yayın organı gibi yayınlar yaptığı anlaşıldığından 5187 Basın Yasası'nın 25/2 fıkrası uyarınca 20 Temmuz tarihli nüshasına el konulmasına, Adı geçen Meydan isimli gazetenin 20 Temmuz tarihi itibariyle, basımının, yayımının ve dağıtımının sorutturmanın selamati açısından toplumun yaşadığı hassas durum infial oluşma ihtimali gözetilerek durdurulmasına "
Mahkeme kararının ardından gazetenin Şirinevler'de bulunan merkezine gelen polisler, Meydan gazetesi çalışanları dışarı çıkarılara içeride inceleme ve aramalar gerçekleşti. Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez ile Sorumlu Müdür Gülizar Baki gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında