MHP'den, Davutoğlu'nun "darbe çağrısı" suçlamasına yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP'nin darbe çağrısı yaptığına dair Ahmet Davutoğlu'nun iddiası külliyen yalandır. Bununla beraber haziran ayında bu iktidara darbeyi sandıkta millet yapacaktır" ifadesini kullandı.
Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "MHP'nin darbe çağrısı yaptığı" yönündeki sözlerinin gerekçesinin temelsiz olduğunu savundu.
MHP'nin açıklamasında Eski Genelkurmay Başkanı Necip Torumtay'ın örnek gösterildiğini ifade eden Yalçın, Torumtay'ın 1. Körfez Savaşı'nda Kuzey Irak'la ilgili askeri kararlarda Turgut Özal ile fikir ayrılığına düştüğü için görevinden istifa ettiğini, bu istifanın onurlu bir askerin demokratik çıkışı ve tepkisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettti.
Davutoğlu: "Bu darbe çağrısıdır"
Parti olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den beklentilerinin, "siyasilere laf yetiştirmek yerine içine düştüğü çaresizlikten kendini kurtarmak için gerekirse istifa etmesi" olduğunu belirten Yalçın, Özel hakkındaki açıklamalarından darbe çağrısı çıkarma çabasının gerçekle bağdaşmadığını kaydetti.
Türkiye toprağı olan bir mevkide eğer düşman tehdidi söz konusu olduğu zaman yapılması gerekenin, orayı düşmana terk etmek değil Türk devletinin onurunu ve egemenlik haklarını korumak olduğunu ifade eden Yalçın, Eşme Köyü'ndeki türbe inşaatını eleştirerek, "İnşaatın hiçbir meşruiyeti yoktur. Çünkü hiçbir uluslararası anlaşmaya dayanmamaktadır" iddiasında bulundu.
Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın MHP'ye ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye vereceği bir ders olmadığını ifade eden Yalçın,"Bilakis Devlet Bahçeli'den biraz devlet terbiyesi, biraz da ilmi siyaset öğrenmelidirler" görüşünü savundu.
Semih Yalçın, "MHP'nin darbe çağrısı yaptığına dair Ahmet Davutoğlu'nun iddiası külliyen yalandır. Bununla beraber haziran ayında bu iktidara darbeyi sandıkta millet yapacaktır" ifadesini kullandı.
F-35 uçağının sırlarını kolilere doldurup veren casus yakalandı
İç Güvenlik Paketi'nin Emniyet'i düzenleyen 6 maddesi kabul edildi
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Büyük skandal ortaya çıktı! Kalem, elektrik prizi, saat, garaj kumandası... Tüm Türkiye'yi izlemiş
58 YERDE ELEKTRİKLER KESİK: 23 Mayıs İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Yarışma heyecanı kötü bitti! Soruyu bilemedi sosyal medyada gündem oldu: Binlerce kişi tarafından linçlendim