Millet İttifakı'nın ortak komisyonu çalışmalarının sonuna geldi

Millet İttifakını oluşturan partilerin kurduğu Parlamenter Sisteme Dönüş Komisyonu çalışmalarında sona geldi. Komisyon "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" başlıklı bir ortak deklarasyon kaleme aldı.
CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre, deklarasyonda, "İyileştirilmiş Parlamenter Sisteme" en kısa sürede geçiş vadedilecek, ancak net bir tarih belirtilmeyecek.
Akşener ve Kılıçdaroğlu 'parlamenter sistem' için görüştü
Deklarasyonda, ayrıca, içtüzük değişiklikleri, hukuk sistemini darbe yasalarından arındırma ilişkin vaatler ile ohal'i kaldırma sözünün de yer alacağı öğrenildi.
Meral Akşener, 'Millet İttifakı'nın liderlerini toplantıya çağırdı
Deklarasyonun açıklanmasıyla ilgili de iki alternatif bulunuyor: ya bayram sonrası Genel Başkanlar tarafından açıklanacak ya da Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalacak muhalefet adayı tarafından.
Parlamenter sisteme dönüş için gerekli olan anayasa değişikliği metninin ise seçimlerden sonra oluşacak meclis aritmetiğine göre kaleme alınacağı, Millet İttifakı'nın yeter sayıya ulaşamaması durumunda diğer partiler ile uzlaşı aranacağı belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
29 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 85 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi