Milletvekilleri de Büyükanıt'ı dinledi

Milletvekilleri de Büyükanıtı dinledi
expand

Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt'ın basın toplantısı Meclis'te de dikkatle izlendi. Büyükanıt'ın "Cumhurbaşkanı Cumhuriyet’in temel niteliklerine sözde değil özde bağlı olmalı" sözleri yankı buldu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Büyükanıt'ın açıklamasını izlemek için, milletvekilleri kulislere çıkarak televizyonların karşısına geçti. Genel Kurul’da yasama faaliyetine katılan vekil sayısı 6'ya kadar düştü.
 
Milletvekillerinin büyük bir dikkatle dinlediği Genelkurmay Başkanı'nın "Cumhurbaşkanı Cumhuriyet’in temel niteliklerine sözde değil özde bağlı olmalı" sözleri AK Parti kulisinde "Bu zaten Anayasa’nın gereği" sözleri ile yorumlandı.
 
AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa "Cumhuriyetin temel niteliklerine bağlılık konusunda bir tereddüt yok ki! Kimse Başbakan'ın Cumhuriyet’in temel niteliklerine bağlılığı konusunda kuşkuya düşmemeli" dedi.
 
Bazı AK Partili milletvekilleri ise Orgenaral Büyükanıt'ın açıklamalarını, “darbe beklentisi içinde olanlara bir fiskeleme”, “marjinal beklentileri tatmin etmedi” sözleri ile değerlendirdi.
 
Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, AK Parti’nin Cumhuriyet’in temel niteliklerine bağlılığını 4 yıl içinde kanıtladığını söyledi.
 
Meclis kulisinde bulunan Orman Bakanı Osman Pepe, “Bu parlamentodaki herkes Cumhuriyet’in temel ilkelerini iliklerine kadar sindirmiş insanlardır" dedi.
 
Muhalefet genelde yorum yapmadı

Muhalefet kulisi ise "sessiz" kalmayı tercih etti. CHP'li milletvekilleri değerlendirme yapmak istemedi.
 
CHP adına Grup Başkanvekili Haluk Koç "Cumhurbaşkanı olacak kişide Anayasa’nın aradığı özellikler, zaten özde aranan özelliklerdir. Demek ki adayların omurgası düz değil" açıklamasını yaptı.
 
Meclis, Büyükanıt'ın basın toplantısından sonra dağıldı. Genel Kurul'da toplantı yeter sayısı bulunamadığı için oturum kapatıldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow