hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milyonlarca tatilcinin bayram hazırlığı tamam! En çok talep gören yerler

    Milyonlarca tatilcinin bayram hazırlığı tamam En çok talep gören yerler
    expand

    Tatilcilerin bayram hazırlığı tamam... 30 milyondan fazla kişinin seyahat edeceği tahmin ediliyor. Antalya ve Bodrum otelleri ile Sapanca tesisleri için talep yüksek. Yunan adaları da ilgi görüyor. (Milliyet)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan Bayramı tatili için son rezervasyonlar yapılıyor. Tatilciler bu akşam ve yarın ilk rotalarına çıkacak. Tatilin İstanbullular için ‘uzak rotası’ Antalya ve Kapadokya, yakın güzergâhı ise Sapanca ile Bolu olacak. Vizesiz yurt dışı seyahatler ve kapıda vizeyle Yunan adalarına yolculukların da yoğun talep görmesi bekleniyor. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağı, turizmcilerin de talep ettiği gibi erken açıklandı. Bu erken açıklama, tatilcilere fiyat artışları öncesi rezervasyon imkânı sağladı. Özellikle ‘her şey dahil’ konseptli ve bayrama özel programları olan tesislerdeki doluluk oranları yüzde 100’e ulaştı.   

    neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, “Özellikle Antalya, birçok alternatif konaklama seçeneği sunuyor. Antalya’nın ardından tatilseverlerin en çok aradığı tatil beldeleri ise Kapadokya, Fethiye, Bodrum ve Ayvalık. İstanbul’a yakın bungalov konaklama seçenekleri sunan Sapanca, Bolu, Maşukiye, Ağva da aramalarda ön plana çıkıyor” dedi. Üç kişilik bir aile için üç gecelik her şey dahil konseptte fiyatlar Antalya’da 27 bin liradan başlarken, ortalama bedel 35 bin lirayı aşıyor. Yakın bölgelerde ise gecelik konaklama bedeli 4 bin – 10 bin lira arası. KKTC’de ise üç gece için fiyatlar 22 bin liradan başlarken 77 bin liraya kadar yükseliyor. 

    Köprü ve otoyollar 9 gün ücretsiz

    Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları Genel Müdürlüğü işletmesindeki köprü ve otoyolların yarın sabahtan itibaren 9 gün süresince ücretsiz olacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tatil tercihleri, yaz ayları öncesinde artan Yunan adaları talebini de ortaya koyuyor. 1 Nisan itibarıyla başlayan ve Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi ile Limni’yi içeren kapıda vize uygulaması ile Schengen vizesi almanın zorlaştığı bu dönemde ciddi bir talep oluşması öngörülüyor.  Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, “Uygulamanın bayrama denk gelmesiyle adalara geçiş olan noktalar da hareketli olur. Bayram tatili için Ayvalık’ta otellerin doluluk oranları yüzde 90. Buraya gelen tatilcilerin Midilli’ye de geçeceğini düşünüyoruz. Adalara geçiş için yerli turistlerin pasaportla birlikte 60 euro karşılığı gümrükte bulunmaları yeterli” dedi.

    20 milyon kişi şehir değiştirecek

    Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk: “20 milyon insanımızın şehir değiştireceğini düşünüyoruz. 100 milyar liralık bir potansiyel tahmin ediyorum. Tatil yörelerinde bereketli bir Ramazan Bayramı geçireceğiz. Turizm sektörü olarak bunu özlemiştik.”

    Vizesiz yurt dışı tercihi var

    Bayram dönemi, aynı zamanda okulların da ara tatil dönemine denk geldi. Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, bu durumun talep ve rezervasyonlara iki kat artış olarak yansıdığını ifade etti. Karayal, “Son dakika rezervasyonları devam ediyor. Özellikle bayramda sanatçı programı bulunan tesislerde doluluk yüzde 100. Yurt dışında Balkanlar, Mısır, Fas, Bangkok, Phuket gibi vizesiz turlar ilgi görürken Avrupa şehir turları da tercih ediliyor. Örneğin uçak dahil 4 günlük bir Üsküp turu kişi başı 399 euro iken 8 günlük Bangkok, Pattaya, Phuket turu kişi başı uçak dahil 1299 euro, 8 günlük Büyük İtalya turu uçak dahil kişi başı 599 euro. Kruvaziyer tatili tercih edenler de var. Kuşadası çıkışlı 3 gecelik Yunan adaları turu kişi başı 286 euro” dedi.
     
    Yüksek fiyatlar radarda

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen yıl en uzun bayram tatili dönemi haziran ayı sonundaki Kurban Bayramı olmuştu. Tam yaz sezonuna gelen tatil dolayısıyla kara yolu ve hava yolu ile seyahat edenler oldukça büyük bir talep oluşturmuştu. Buna göre 35 milyon kişinin şehir değiştirdiği hesaplanmıştı. Ramazan Bayramı ise yaz öncesi bu dönemdeki en uzun tatil olacak. Okulların da ara tatilinin aynı döneme denk gelmesiyle şehirlerarası seyahate ilgi yüksek. 
     
    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle 30 ila 35 milyon vatandaşın seyahat etmesini beklediklerini belirterek, bu kapsamda kara, hava ve demiryollarında tüm önlemlerini aldıklarını aktardı. Fahiş fiyat artışlarına karşı teyakkuzda olduklarını anlatan Uraloğlu, yollarda ise vatandaşın güvenliği için önlemlerin üst düzeyde olacağını söyledi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayram tatilinde hava nasıl olacak?

    Meteoroloji’nin hava tahmin raporlarına göre, bugün ve yarın yurdun büyük bölümü sıcak ve güneşli, sadece Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde yağış bekleniyor. Pazar Doğu ve Batı illerinde yağış beklenirken, iç kesimlerde güneşli ve sıcak hava etkili olacak. 8 Nisan Pazartesi’den itibaren Doğu Anadolu’da başlayan yağışlı ve serin hava bayramda diğer bölgelere doğru yayılacak. Bayram süresince ülke genelinde az bulutlu, yer yer yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. 
     
    İstanbul’da 9 Nisan’da bulutlu hava hakim olacak. Hava sıcaklığının 17 derece civarı olması bekleniyor. Bayramda ise megakentte az bulutlu hava etkisini sürdürecek, sıcaklık 18-19 derece arası olacak. İzmir’de ise bayramın son gününe kadar güneşli hava hakim. Bayramın son günü sıcak hava yerini kapalı havaya bırakacak, cumartesi ise kent genelinde yağışlı geçecek. Sıcaklıklar ise 23-26 derece arasında. Ankara’da hava bayramda kapalı olacak. Arife, bayramın ilk ve üçüncü günü hava parçalı bulutlu ve sıcaklık 21 derece civarında olacak. Bayramın ikinci günü güneşli havanın hakim olacağı Ankara’da, sıcaklığın ise 22 derece olması bekleniyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Güneşli hava hakim 

    Antalya’da da Arife günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken, bayram süresince güneşli havanın hakim olacağı; hava sıcaklığının 25 ile 28 derece arasında olması bekleniyor. Bodrum’da ise bayramın son gününe kadar güneşli hava hakim olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow