29 terör hedefi vuruldu! Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 57 terörist öldürüldü
Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'ndeki terör saldırısının ardından şehitlerin kanı yerde kalmadı. Terör hedefleri abluka altına alındı. 29 hedefin imha edildiği Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 57 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları Şırnak'a gitti. Sınır birliklerinde incelemelerde bulundu.
9 askerin şehit olduğu Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'ndeki saldırının ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyinde peş peşe operasyonlar düzenleniyor. Son 24 saatte 57 terörist etkisiz hale getirilirken, birçok hedef de imha ediliyor.
"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMADI, KALMAYACAK"
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Kahraman Mehmetçik en zorlu arazide PKK´lı teröristlere hain saldırının bedelini ödetmeye devam ediyor. Son 24 saatte etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 57´ye yükseldi. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor" denildi.
TERÖR HEDEFLERİ HAVA HAREKATLARIYLA VURULDU
Terör saldırısının ardından gece saatlerinde Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı düzenlendi. İçerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinden oluşan hedefler imha edildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi
9 askerin şehit olduğu Pence-Kilit Harekat Bölgesi'ndeki saldırının ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedefleri, hava harekatlarının yanı sıra kara ateş destek vasıtalarıyla da vuruldu.
BAKAN GÜLER VE KOMUTANLAR SINIRA GİTTİ
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak'a gitti. Sınır hattında Güler'e Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kuvvet Komutanları da eşlik etti. Güler ve komuta kademesi, sınır birliklerinde denetimlerde bulundu. Bakan Güler, saldırının nasıl gerçekleştiği ve devam eden terör operasyonlarıyla ilgili bilgi de aldı. Bakan Güler, 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda bir toplantı gerçekleştirdi. Harekat merkezinde Pençe-Kilit Harekat Bölgesi'ndeki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Güler, operasyon bölgelerinde yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verdi.
"BARIŞ PINARI BÖLGESİNE SIZMA GİRİŞİMİ ENGELLENDİ"
Suriye'nin kuzeyinde ise 12 kişilik bir terörist grubun sızma girişimi önlendi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırı hazırlığı yaparak Barış Pınarı Bölgesi'ne sızmaya çalışan teröristlere ateş destek vasıtalarıyla müdahale edilerek 9 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında
Kağıthane'de tam 'gaz' facia: 4 araca çarptı, 2 kişi yaraladı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!