hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Müşterek' ifadesi için açıklama! E-Devlet'teki hata düzeltildi...

    Müşterek ifadesi için açıklama E-Devletteki hata düzeltildi...
    expand

    Sosyal medya platformu X üzerinde bazı kullanıcıların paylaştığı e-devlet tapu sorgulama ekranlarında, şahıslarına ait tapu senetlerinin 'müşterek' gözükmesi üzerine "Vatandaşların tapularının Dünya Bankasına teminat olarak gösterildiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Merkez, Tapu kayıtlarının, e-Devlet üzerinden sorgulandığında sistemsel bir hata nedeniyle 'müşterek' olarak gözüktüğünü ve düzeltilmesi için çalışmanın başlatıldığını kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyada, bazı kullanıcıların tapu kayıtlarında müşterek ifadesi görüldüğünü belirtti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından "Vatandaşların tapularının Dünya Bankasına teminat olarak gösterildiği" yönünde iddialar bulunduğu hatırlatıldı.

    Müşterek ifadesi için açıklama E-Devletteki hata düzeltildi...

    "GEREKEN TEKNİK ÇALIŞMA BAŞLATILDI"

    Bu iddiaların doğru olmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Taşınmazlara ilişkin kayıtların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından tutulmasına yönelik usul ve esaslar kanun, tüzük ve diğer alt mevzuat hükümleri tarafından net bir şekilde belirlenmiştir. Bu konuda mülkiyet güvencesi ile ilgili herhangi bir sorun bulunmamaktadır. Tapu Müdürlüklerinde de TAKBİS'ten verilen ve Webtapu uygulaması üzerinden de tapu kayıtlarına uygun olarak alınabilen bazı tam hisseli (1/1) tapu kayıtlarının, e-Devlet üzerinden sorgulandığında sistemsel bir hata nedeniyle 'müşterek' olarak gözüktüğü tespit edilmiştir. Bu teknik hatanın düzeltilerek TAKBİS ve Webtapu ile e-Devlet üzerinden ulaşılabilen tapu kayıtlarının yeknesaklığının sağlanması için gereken teknik çalışma başlatılmıştır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müşterek ifadesi için açıklama E-Devletteki hata düzeltildi...

    HATA DÜZELTİLDİ

    Yapılan çalışmanın ardından teknik hata düzeltildi. Sosyal medya kullanıcıları, yaptığı paylaşımlar ile tapudaki 'müşterek' ibaresinin kaldırıldığını ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow