hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Naci Görür üç şehrin ismini saydı uyardı: Korkudan midemiz ağzımızda!

    Naci Görür üç şehrin ismini saydı uyardı: Korkudan midemiz ağzımızda
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayında, 3 şehrimizi deprem konusunda uyardı. Beklenen depremlerin yaratabileceği yıkıma ilişkin konuşan Görür, "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARİYE EKİNCİ'NİN HABERİ/ Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Görür, Tele1'de katıldığı canlı yayında deprem gerçeğine ilişkin önemli bilgiler verdi. Yayında "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor" ifadelerini kullanan Görür; Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. 

    GÖRÜR: 'TUNCELİ'YE DİKKAT!' DİYE FERYAT ETTİM

    "Hocam Marmara'yı konuştuk başka nerede deprem bekliyorsunuz? diyorlar. Şimdi parmağımı kapatıyorum Tunceli diyorum." ifadesini kullanan Görür, Tunceli'ye dikkat diye feryat ettim, bağırdım. Sağ olsun Tunceli Valisi, anladığım kadarıyla sesimizi duymuş; şu anda ciddi bir faaliyet gösteriyorlar. Bizim yer bilimciler olarak öngörülerimiz var." diye konuştu.

    "ERZİNCAN VE BİNGÖL CANLI FAYIN ÜZERİNDE YAŞAYAN 2 KENT"

    Naci Görür, "Şimdi birincisi Erzincan hem de Bingöl Kuzey Anadolu Fayı'nın üzerinde. Yani canlı fayın üzerinde yaşayan 2 kent.

    Erzincan'da deprem 1939 ve 1990 yıllarında var. Erzincan- Bingöl arasındaki o fayın adına Yedisu Fayı deniyor. O fayda en son deprem 1794, 7.2 büyükküğünde deprem olmuş. Bunun üzerine 250 sene koyarsam bugünlere yaklaşıyor. Dolasıyla periyodu da dolmuş. Bu demektir ki deprem oluşturdu, oluşturacak durumda." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Naci Görür üç şehrin ismini saydı uyardı: Korkudan midemiz ağzımızda

    Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarına şöyle devam etti:

    Erzincan'da deprem 1939 ve 1990 yıllarında var. Erzincan- Bingöl arasındaki o fayın adına Yedisu Fayı deniyor. O fayda en son deprem 1794, 7.2 büyükküğünde deprem olmuş. Bunun üzerine 250 sene koyarsam bugünlere yaklaşıyor. Dolayısıyla periyodu da dolmuş. Bu demektir ki deprem oluşturdu, oluşturacak durumda.

    Erzincan'ı ve özellikle Bingöl-Karlıova'yı çok riskli durumda düşünüyoruz. Bu bölümün hemen altında da Tunceli var. Fayın üzerinde Pülümür var. Yani bu 7'nin üzerindeki fayla burun buruna. Doğu Anadolu Fayı da bu Karlıova'yla Göynük arasında dolu. Tunceli bir kıskaç altında; Bingöl gibi. O nedenle bu kentlere özel ihtimam göstermek lazım.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow