NATO Genel Sekreteri, CNN TÜRK'te
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ziyaretini noktalamadan önce CNN TÜRK'e konuştu. "Finlandiya ve İsveç’in üyelik sürecinin onaylanmasının vakti geldi" dedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ayrıca Türkiye’nin tahıl koridoru anlaşmasındaki rolünü de takdir etti. Detaylar, Büşra Arslantaş, Halil Kahraman ve Sercan Sever'in özel röportajında.
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in açıklaması şu şekilde;
"Finlandiya ve İsveç'in mutabakatı uyguladığını gördük. Çünkü kanunlar değişti. Terörle mücadele konusunda daha güçlü adımlar atıyorlar. Türkiye'ye yönelik silah ihracatı kısıtlamasını kaldırdılar. Ayrıca Türkiye ile mutabakatı uygulamayı sürdüreceklerini de net bir şekilde ifade ettiler. Üyelik sürecinden sonra da bunun sürmesi için kalıcı bir mekanizma kuracaklar. Bence artık üyelik sürecini bitirme ve üyeliklerini onaylama vakti geldi. Bu süreçte Finlandiya ve İsveç ile yakın irtibat halindeydim. Onlara bu mutabakata uymaları için ne gerekiyorsa yapmalarını söyledim. Tam olarak da bunu yapıyorlar. Şimdi İsveç'te yeni bir hükümet var.
Bu durumu ne kadar ciddiye aldıklarını açıkça söylediler. Ayrıca uluslararası terörle mücadele İsveç'in de çıkarına. Çünkü Türkiye'deki terör örgütlerinin bazıları İsveç'te de organize suçtan sorumlu. Yani İsveç ve Türkiye'nin bu konuda iş birliği yapması iki ülkenin de ortak çıkarına olur. Türkiye'nin tahıl anlaşmasına arabulucuk etmesini ve çabalarını memnuniyetle karşıladım ve takdir ediyorum. Bu çok önemli. Bu anlaşmayla milyonlarca ton tahıl küresel pazarlara ulaştı, fiyatların düşmesine katkı sağladı. Yoksul ülkelere gıda ulaşmasını sağladı. Bu çok önemli. Türkiye ve Yunanistan oldukça değerli NATO müttefikleri. İkisi de kolektif savunma ve ortak güvenliğimize katkıda bulunuyor. Ayrıca karargahımızda ve farklı NATO misyonlarında her gün birlikte çalışıyorlar. Bunu takdir ediyoruz tabii ki. Görüş ayrılıkları olduğunun farkındayım. İki tarafa da iyi iş birliği ruhu ve müttefiklik çerçevesinde bunları aşma çağrısı yapıyorum.
Rusya barışçıl komşusunu işgal etti. Putin, Ukrayna'yı hafife aldı. Putin'in söylemi çok tehlikeli. Nükleer savaşın kazananı olmaz. Terörle mücadele herkesin çıkarınadır. İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında üçlü mutabakatı takdir ediyorum. (Ege'deki gerginlik) İki ülke de önemli NATO müttefikidir anlaşmazlıklar çözülmeli."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?