Numan Kurtulmuş: 'Şanghay Beşlisi başka paktların sonu anlamına gelmiyor'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin olası Şanghay beşlisi üyeliğinin başka ülkeler ve başka paktlarla ilişkilerinin sona ereceği anlamına gelmediğini söyledi.
Erdoğan'ın 'Şanghay Beşlisi' açıklamasına Rusya ve Çin'den ilk yorum
Bakanlar Kurulu devam ederken basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş'a, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hafta sonunda yeniden gündeme getirdiği Şanghay İşbirliği Örgütü'ne olası üyeliğin Türkiye-AB ilişkilerini nasıl etkileyeceği soruldu.
CHP'den Şanghay 5'lisi değerlendirmesi: 'Türkiye'nin yönü bellidir'
"Türkiye dünyanın tüm bölgeleriyle çok taraflı ilişki kurabilecek ülkelerden biri; bu anlamda Şanghay beşlisi ile de AB ile de ilişkisi eşzamanlı olarak devam edebilir" diyen Kurtulmuş, "(Türkiye'nin olası Şanghay beşlisi üyeliği) Başka ülkeler ve başka paktlarla ilişkilerinin sona ereceği anlamına gelmez" diye konuştu.
‘Varsa yoksa AB’ demeyin, Şanhgay 5'lisi bizi rahatlatır'
Erdoğan Özbekistan dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye bir defa kendini rahat hissetmeli. Benim için varsa, yoksa Avrupa Birliği dememeli. Benim kanaatim bu. Yani, bazıları eleştiriyor olabilir ama, ben de kendi kanaatimi söylüyorum. Mesela, 'Şanghay beşlisi içerisinde Türkiye niye olmasın?' diyorum" ifadelerini kullanmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anne cinayetinde kan donduran gerçek: Oğlundan şikayetçi olmadı 1 dakika sonra canından oldu
SON DAKİKA HABERİ: Özgür Özel’e saldıran şüphelinin kaldığı otel mühürlendi
Nikah salonlarında “05.05.2025” yoğunluğu
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?