Nur Serter'den dershanelerin kapatılmasına sert tepki

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren tasarıyla ilgili "Tasarı 4+4+4'ten sonra Milli Eğitim'in başına gelebilecek en büyük felakettir" dedi.
Serter, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasını Öngören Kanun Tasarısı'nı eleştirdi.
Tasarının milli eğitimde deprem etkisi yaratacak uygulamalar öngördüğünü ileri süren Serter, "Tasarı 4+4+4'ten sonra Milli Eğitim'in başına gelebilecek en büyük felakettir" dedi. Serter, tasarının başta Milli Eğitim Bakanlığı'nın tüm yönetici kadrolarını tasfiye etmesi ve dershanelerin kapatılması başlıkları altında değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, "Düzenlemelerle siyasi kadrolaşmanın önü açılmakta, kilit kadrolar ele geçirilmekte, AKP'nin milli eğitimde oyun alanı genişlemekte ve eğitim tümüyle kuşatılmaktadır. Bakanlık dershaneleri kapatma ve Cemaatle hesaplaşma uğruna büyük çelişkilerin olduğu bir sürece adım atmaktadır" diye konuştu.
Eğitim sisteminde gerekli düzenlemeler yapılmadan dershanelerin kapatılmasının çözüm olmadığını vurgulayan Serter, şunları kaydetti:
"Bu düzenlemeler AKP'nin ilkesiz, hesapsız, adaletsiz ve haksız bir biçimde, sadece siyasi amaç güden bir anlayışla eğitimi bir kez daha kargaşaya sürüklemekte olduğunu ortaya koymaktadır. AKP için eğitim, siyaseten kullanacağı bir alan olmanın ötesinde bir anlam taşımamaktadır ve taşımayacaktır. Eğitimde fırsat eşitliği, nitelik, eğitim planlaması gibi konular AKP'nin gündeminde hiç yer almamıştır ve almayacaktır. AKP için eğitim görenler, beyinleri kuşatılacak ve teslim alınacak bir seçmen potansiyelidir. Bu ülkenin kaynaklarını Başbakan'ın siyasi kaprisleri uğruna feda etmekte hiçbir sakınca görmeyen yönetim anlayışı, milli eğitimi de esir almıştır. Kamu malları, rant değeri yüksek okul binaları eski yandaşlara sus payı olarak ikram edilmiştir. Seçim rüşveti olarak sunulmuştur."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
O dakikaları anlattı: Alevler 3 katlı ev yüksekliğindeydi
Sarıyer'de dehşet: 18 yaşındaki Oya Budak karnındaki bebeğiyle katledildi! Mesajlar ortaya çıktı: Arkaya gel
YKS'ye giren kızını çıkışta çiçekle karşılamıştı! Mehmet Emin Gülen "yılın babası" ilan edildi
Afrika'dan yola çıktı: Kapımızda! Çarpılmamak için bu 8 adıma dikkat
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!