O da Arınç'ı Lawrence'a benzetti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural'ın gündeminde Hüseyin Çelik'in sözleri ile başlayan "andımız kalkıyor mu?" tartışmaları ve Bülent Arınç'ın Paul Auster'i Atatürk'e benzetmesi vardı. Vural, Çelik'e Hababam Sınıfı üzerinden yanıt verdi; Arınç'ı ise Arabistanlı Lawrence'a benzetti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik "Andımız ayet mi ki?" dedi. Tartışma alevlendi. Ama en farklı tepki Mhp Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan geldi. Vural aldı eline tablet bilgisayarını ve Çelik'e Hababam Sınıfı'ndan bir bölümle yanıt verdi: "Sen bu milletin gençliğini Hababam Sınıfı zannedip de bu milletin istiklaline ve Cumhuriyetine sahip sahip çıkma iradesinden yoksun olduğunu mu zannediyorsun?"
Vural, "Önemli olan gençliğe hitabeyi okuyup okumamak değil önemli olan Türkiye Cumhuriyeti devletini korumaktır'' dedi.
Ama sadece Çelik değil, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Vural'ın hedefindeydi. Arınç'ın Paul Auster'i Atatürk'e benzetmesine,Vural da bir benzetme ile karşılık verdi: "Bülent Arınç gibiler bu coğrafyada, siyasi Lawrence rolünü iyi oynar. Gözleri falan benzemiyor ama ruhu benziyor."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SOLOTÜRK Malatya semalarında gösteri uçuşu gerçekleştirdi
Metrobüs kazasında hayatını kaybeden Ebru Heper'e veda
13 MAYIS ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul’da elektrikler ne zaman gelecek? BEDAŞ elektrik kesintisi 8 saate kadar çıkacak!
TOKİ ADANA KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ: TOKİ Adana kura çekimi bitti mi? TOKİ Adana Çukurova, Seyhan, Yüreğir, Ceyhan) kura çekimi!
HABER... Adım adım Terörsüz Türkiye!