Öğrenci servisine silahlı saldırı

Osmaniye' nin Kadirli ilçesi'nde öğrencileri taşıyan servis minibüsüne silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sonucu 2 kız öğrenci hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan 23 yaşındaki Sinan Yaman, sabaha karşı okul bahçesinde intihar etti.
Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde işsiz 23 yaşındaki Sinan Yaman, içinde karşılıksız aşk beslediği kız öğrencinin de bulunduğu okul servisine pompalı tüfekle saldırdı. 2 kız öğrenci hayatını kaybederken 1 öğrenci de ağır yaralandı.
Olay saat 15.00 sıralarında Yeşiltepe Mahallesi'nde meydana geldi. Okul çıkışı Tufan Kırpık yönetimindeki 80 S 7221 plakalı Kadirli Kız Meslek Lisesi'nin öğrencilerini taşıyan servis minibüsüne pusu kuran Sinan Yaman pompalı av tüfeğiyle ateş açtı. Yaman'ın 5 el ateş ettiği minibüste bulunan kız öğrencilerden 16 yaşlarındaki Rümeysa Demirel, Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın yaralandı. Yaralı öğrenciler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Özel 7 Mart Hastanesi'ne götürüldü. Yoğun bakıma alınan lise ikinci sınıf öğrencilerden Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın yapılan tüm müdahaleye karşın hayatını kaybetti. Demirel'in ise tedavisi sürüyor.
Olayın duyulması üzerine öğrenci velilere hastaneye akın etti. Bazı veliler sinir krizi geçirdi. Kadirli Kaymakamı Necip Çakmak ile İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canpolat da hastaneye gelip öğrenciler hakkında bilgi aldı.
Karşılıksız aşk saldırısı iddiası
İddiaya göre, öğrencilerden Fatmanur Gedik'e aşık olduğu ancak aşkına karşılık bulamadığı için saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Sinan Yaman ise kayıplara karıştı.Polis, şüpheliyi yakalamak için geniş bir arama başlattı.
Zanlıdan tehdit mesajı
Bu arada Fatmanur Gedik ile Fatmagül Yalçın'ı öldürdükten sonra kayıplara karışan katil zanlısı Sinan Dursun'un arandığı sırada genç kızın babası Ergün Gedik'i de öldürdükten sonra intihar edeceği mesajını gönderdiği ortaya çıktı. Bu gelişme üzerine polis, Gedik Ailesi'nin oturduğu ev ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Sivil ekipler de taziye evinde baba Ergün Gedik'i yakın korumaya aldı.
Sabaha karşı intihar etti
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde dün öğrenci servisine silahlı saldırıda bulunan zanlının olayda kullandığı av tüfeğiyle intihar ettiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Kadirli'de dün meydana gelen öğrenci servisine silahlı saldırı olayının zanlısı Sinan D. (29) sabaha karşı 155 Polis İmdat hattını arayarak, olayda hayatını kaybeden 2 öğrencinin de okuduğu İMKB Kız Meslek Lisesi'nin bahçesinde olduğu söyledi.
Bunun üzerine okul bahçesine giden polis ekipleri, zanlının cesediyle karşılaştı. Ekipler yaptıkları incelemede, zanlının olayda kullandığı av tüfeğiyle kalbine ateş ederek intihar ettiğini tespit etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)