Ombudsmandan Kürtçe açılımı

İnternet sitesindeki bir duyuruda Kürtçe'ye de yer veren Kamu Denetçiliği Kurumu, yasaklı sayılan "w, x, q" harflerini kullanan ilk anayasal kurum oldu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kamu Denetçiliği Kurumu internet sitesinde alfabede olmayan Kürtçe harfleri kullanarak bir ilke imza attı. İnternet sitesinden, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Arapça ve Kürtçe olarak da duyuru yapıldı.
Kamu Denetçiliği Kurumu, alfabede olmadığı için yasaklı sayılan ve Kürtçede de kullanılan "w, x, q" harflerini kullanan İlk anayasal kurum oldu.
İnternet sitesinden yapılan "Devletimiz kendisine güveniyor ve kendini milletin denetimine açıyor" duyurusu, Türkçe, Arapça ve İngilizcenin yanı sıra Kürtçe olarak da duyuruldu.
Bu duyuru ile birlikte BDP'li belediyelerin Kürtçe park ve sokak isimleri koyarken sık karşılaştığı yasak kararlarının fiili olarak aşıldığı yorumları yapılıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


İSTANBUL SU KESİNTİSİ 11-12 AĞUSTOS: İSKİ İstanbul Su Kesintisi Hangi İlçeleri Etkileyecek? İstanbul'da Sular Ne Zaman Gelecek?

2026 SEFER AYI NE ZAMAN BİTİYOR? Sefer Ayından Sonra Hangi Ay Geliyor? Mevlid Kandili Ne Zaman? 2026 Dini Günler Takvimi

SEBAHATTİN ŞİRİN NERELİ, KİMDİR, KAÇ YAŞINDA? Ultraslan Lideri Sebahattin (Muzaffer) Şirin Neden Gözaltına Alındı?

Şehit Eren Bülbül'süz geçen 9 yıl

11 AĞUSTOS İZMİR ELEKTRİK KESİNTİSİ SORGULAMA: İzmir’de elektrikler ne zaman gelecek? GDZ elektrik kesintisi programı