Onur Air, ilk seferini Fransa'ya yaptı

Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre'nin uyguladığı uçuş yasağının kalkmasından sonra Onur Air, bugün ilk seferini Antalya'dan Fransa'nın Metz-Nancy kentine yaptı.
Onur Air'e ait uçak, Antalya Uluslararası Havalimanı ikinci terminalinden (AYTerminal 2), saat 16.00'da, 210 yolcusuyla Fransa'nın Metz-Nancy kentine gitti.
Onur Air, bugün ikinci seferini 210 yolcusuyla Paris'e yapacak. Onur Air'in başka bir uçağı yarın s1aat 04.00'te Almanya'nın Düsseldorf kentine, diğer bir uçağı da saat 05.30'da Hollanda'nın Rotterdam kentine uçacak.
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 89'uncu Ulaştırma Bakanları Avrupa Konferansı'na katılan ve bugün yurda dönen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da Onur Air'e uygulanan uçuş yasağının çok yoğun görüşmeler sonucu kaldırıldığını kaydetti.
Bakan Yıldırım, ülkenin onur ve prestijinin korunarak, emniyet ve seyir güvenliği açısından diğer ülkelerden bir farkın bulunmadığının anlaşılmasının önemine değindi.
Sadece Türk uçaklarında değil, tüm uçaklarda emniyet kontrollerinin devam edeceğini kaydeden Yıldırım, ''bu olay bize ülkelerin sivil havacılık idareleri arasında işbirliğinin bugünkü olduğundan daha sıkı olması lazım geldiğini göstermiştir. Yaşanan olumsuzlukların öyle istenmeyen sonuçlara varmasını önlemek için ilişkilerin çok sıcak tutulması ve sıkı bir şekilde bilgi alışverişinin zorunlu olduğunu bütün ülkeler gördü ve kabul etti. Bundan sonra da uygulama bu yönde yapılacaktır" diye konuştu.
AB'nin 'tek ses' talebi
Bu arada AB Komisyonu, bugün yaptığı açıklamada hava taşımacılık şirketlerinin ve bu alandaki güvenlik unsurlarının izlenmesi, denetlenmesi ve gerektiğinde önlemler alınması konusunda koordineli çalışılması gerektiğini açıkladı. Komisyon, Onur Air örneğinin tekrarının istenmediğini de belirtti.
AB Komisyonu'nun ulaştırmadan sorumlu üyesi Jacques Barrot'nun sözcüsü Stefaan de Rynck, üye ülkelerin, bazı havayolları şirketlerine karşı ulusal düzeyde tedbir kararları almalarının sakıncalı olduğunu dile getirdi.
AB Komisyonu'nun bu konuda koordinasyon sağlanması için öneriler getireceğini belirten sözcü, 25 üye ülkenin uzmanlarının bu amaçla toplanacağını ifade ederek, bir şirkete karşı önlem alınması gerektiğinde, bunun AB düzeyinde, tüm üyeler için geçerli olacak şekilde alınmasının doğru olacağını belirtti.
Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre, mayısın ikinci haftasında Onur Air'e uçuş yasağı koymuş, yasağın gerekçesi olarak teknik yetersizlikleri göstermişti.
Uçuş yasağı ilk önce Hollanda'dan gelmişti. Hollanda Ulaştırma bakanlığı 12 mayısta yaptığı açıklamada, teknik ve bakım yetersizliklerini gerekçe göstererek, Onur Air'in bu ülkedeki uçuş haklarını bir ay süreyle durdurduğunu duyurmuştu.
Hollanda'yı bir başka AB ülkesi Almanya izlemişti. Almanya Sivil Havacılık yönetimi güvenlik kaygılarını gerekçe göstererek, Onur Air'in seferlerinin derhal iptal edildiğini belirtmişti. Daha sonra Fransa ve İsviçre de benzer yönde karar almıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Takside dehşet dolu görüntü! Boynundan ve yüzünden yaralandı
Miras kavgası cinayetle bitti! Kardeşini yaralayıp yengesini öldürdü
Diyarbakır’da korkunç olay! Baba ve oğlu, elleri bağlandıktan sonra kamyonetin içinde ateşe verildi
Kağıthane'de şoke eden olay:. Tetikçi tutup eşinin dükkanını kurşunlattı | İşte o anlar...
THY’den 19 Mayıs’a Özel Uygun Fiyatlı Yurt İçi Bilet Kampanyası