ÖSYM AİS fotoğraf güncelleme nasıl yapılır? ÖSYM Başkanı Aygün açıkladı!

ÖSYM fotoğraf güncelleme ile ilgili Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den son dakika açıklaması geldi. TC kimlik kartı olan adayların artık fotoğraf güncelleme için merkezlere gitmesine gerek kalmayacak. Peki, ÖSYM AİS fotoğraf güncelleme nasıl yapılır?
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den önümüzdeki günlerde sınavlara katılacak olan adaylara sevindirici haber geldi. Fotoğraf güncellemesi için merkezlere gitmek durumunda kalan adaylar artık TC kimlik kartları yeni ise merkezlere gitmek zorunda olmayacak. Adayların ÖSYM’deki fotoğrafları otomatik olarak TC kimlik kartlarındaki fotoğraflarla başvuru esnasında yenilenecek. İşte ÖSYM Başkanı Aygün’ün ve ÖSYM’nin konuyla ilgili açıklaması…
HALİS AYGÜN’DEN ÖSYM FOTOĞRAF GÜNCELLEME AÇIKLAMASI
Adaylarımızın başvuru işlemlerini kolaylaştırmak ve bu konudaki taleplerine çözüm üretmek için çalışıyoruz.
Şubat ayında Aday İşlemleri Sistemi (ÖSYM AİS) mobil uygulamasını adaylarımızın kullanımına sunduk. Adaylarımız başvuru işlemleri başta olmak üzere tüm işlemlerini mobil uygulama üzerinden gerçekleştirebilmektedir.
Adaylarımız için önemli bir yeniliğimizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Artık adaylarımız ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden fotoğraflarını kendileri güncelleyebilecekler.
T.C. Kimlik Kartı bulunan fakat sistemimizde güncel fotoğrafı olmayan adaylarımız fotoğraf güncelleme işlemleri için artık başvuru merkezlerine gitmeden fotoğraf güncelleme işlemlerini ve sınav başvurularını Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirebilecekler.
Bu durumdaki adaylarımızın fotoğrafları sınavlara başvuruları esnasında T.C. Kimlik Kartlarındaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir.
ÖSYM AİS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ…
ÖSYM AİS FOTOĞRAF GÜNCELLEMESİ NASIL YAPILIR?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki (AİS) fotoğrafı güncel olmayanlar, fotoğraf güncellenmesi için başvuru merkezlerine gitmeden sınavlara başvurularını yapabileceklerdir. Bu durumdaki adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki fotoğrafları, sınava başvuru esnasında Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarındaki fotoğraflarıyla otomatik olarak güncellenecektir.
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartını henüz edinmemiş adaylar ise ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde bulunan geçerlilik süresi dolan fotoğraflarını, başvuru merkezleri aracılığıyla güncelleyebilecekleri gibi Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarını edindikleri takdirde sistemdeki fotoğraflarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarındaki fotoğraflarıyla güncelleyebileceklerdir.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde Güncel Fotoğrafı Olmayan Adayların T.C. Kimlik Kartlarındaki Fotoğraflarıyla Sınavlara Başvuru Yapabilmelerihttps://t.co/vsVMSqNFLh pic.twitter.com/pZ2DqRl1en
— ÖSYM (@OSYMbaskanligi) July 6, 2020
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Yapmayanların ehliyeti iptal edilecek
Prof. Dr. Ateş'ten 'deprem' açıklaması: "250-300 yıl beklemiyoruz"
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
29 NİSAN İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 85 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Katiliyle aynı karede! Önce cinayeti itiraf etti ardından 'O benim dostumdu' dedi