Özel: Hedef 1 Mayıs'ın sembolü Taksim Meydanı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel 1 Mayıs için Saraçhane'de toplanan gruplarla bir araya geldi. "Hedef 1 Mayıs'ın sembolü olan Taksim Meydanı" dedi.
“Çağrıcı örgütler Saraçhane’de çağrıda bulundular. Biz de örgütümüzü Saraçhane’ye çağırdık. Elbette hedef Taksim Meydanı’dır. 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır.”
Hedef Taksim Meydanı dedi, işçi sendikalarıyla bir araya geldi.
İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlamak isteyen sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, İstanbul Fatih'te Saraçhane Meydanı’nda toplandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de alanda açıklamalarda bulundu.
“Sembolik olarak 1977 sendikasız işçiyle buradayız niye buradayız? 12 Eylül askeri darbesi solu ezdi, demokrasiyi ezdi, sendikaları ezdi. Bundan 30 sene önce yapılan 1 Mayıslarda bu meydanlarda bundan kırk yıl önce yapılan 1 Mayıslarda bulunan her 4 işçiden 3’ü sendikalıydı. Bugün 100 işçiden 14’ü sendikalı 7’si kamuda 7’si özel sektörde toplu iş sözleşmesinden istifade ediyor.”
Sabahın erken saatlerinden itibaren polisin güvenlik önlemi aldığı Saraçhane’deki tarihi Bozdoğan Kemeri altında, polis tarafından güvenlik önlemi alındı. Öte yandan Saraçhane’deki meydana giren vatandaşlar, polis tarafından üst aramasından geçirildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama