Özgecan'ın okulunda yas ve gözyaşı

Çağ Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıftaki sıraya, fotoğrafını koyup karanfil bıraktı. Aslan'a en son gördüğü derse giren öğretim görevlisi İrina Mart "Kadına karşı şiddet her yerde var. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım" dedi.
Çağ Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıftaki sıraya, fotoğrafını koyup karanfil bıraktı.
Çağ Üniversitesi psikoloji bölümü ve farklı fakültelerdeki arkadaşları, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıfta toplandı.
Arkadaşları, son olarak İngilizce dersi aldıkları sınıftaki sıraya Aslan'ın fotoğrafını koydu, öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri karanfil bıraktı. Arkadaşları, Aslan için sınıfa bırakılan taziye defterine duygularını yazdı. Sınıfta, zaman zaman "Yasta değiliz, isyandayız", "Özge için adalet için" şeklinde slogan atıldı.
Aslan'a üniversitede en son gördüğü İngilizce dersine giren öğretim görevlisi İrina Mart, olaydan üzüntü duyduğunu söyledi. Kadına şiddetin her ülkede görülebildiğini ifade eden Mart, şöyle konuştu.
"Bu sadece Türkiye'de olmuyor, her yerde yaşanabiliyor. ABD'de, Ukrayna'da... Kadına karşı şiddet her yerde var. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım. Burada 20 kişilik çok güzel bir öğrenci gurubu vardı. 18'i kız, 2'si erkekti. Kızlar birbiriyle çok güzel anlaşıyordu. Ders, neşeli ve güzel olsun diye ben sürekli şaka yapmaya çalışıyordum. Özgecan, sakin şekilde oturup, dersi dinlerdi. Çok saygılı ve güzel biriydi."
"En ağır cezaları almalılar"
Aslan'ın arkadaşlarından İlkim Esendemir de Özgecan'ı "melek gibi" diye tanımladı. Aslan'ın hiç kimseyle polemiği olmadığını vurgulayan Esendemir, "Kimseye zararı yoktu. Sınıf olarak da ülke olarak da tek isteğimiz, suçluların hapse kapatılmaması, en ağır cezayı almaları. Kimse bu acıyı bir daha yaşamasın, sadece yakınları değil, herkes korkuyor" diye konuştu.
Ayçin Göze de herkesin buraya bir amacı olduğu için geldiğini belirterek, "Bir hayalimiz ve idealimiz vardı. Tabi ki onun da vardı. Özgecan'ın hayallerini elinden alanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ANKARA METROBÜS GÜZERGAHI: Ankara'ya Metrobüs Geliyor! Ankara Metrobüs Durakları Nereler, Ne Zaman Açılacak? Başkent Ulaşımında Yeni Dönem
22 İLÇEDE ELEKTRİKLER KESİK! İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
SOSYAL KONUT TOKİ BAŞVURU: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvuruları Başladı Mı? Başvurular Nasıl Yapılacak, Şartlar Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
Uzmanı 4 özellik saydı! BU KURBANLARDAN UZAK DURUN!
ZEYTİNBURNU SU KESİNTİSİ 21 MAYIS: Zeytinburnu’nda sular ne zaman gelecek, hangi mahallerde sular gitti?