"Pamuk kitap satmak için şov yapıyor"

Pamuk kitap satmak için şov yapıyor
expand

Orhan Pamuk için dün akşam düzenlenen yemeğe katılan Tarihi Mirası Koruma Vakfı üyesi Verkin Arıoba, yazarın kitap satabilmek için şov yaptığını öne sürdü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Şişli Adliyesi'ndeki olaylı duruşma sonrası yazar Orhan Pamuk ve Avrupalı parlamenterler akşam yemeğinde biraraya geldi. Yemeğe katılanların yaptıkları yorumlar şöyle:
 
Gazeteci - yazar Cengiz Çandar:
"Bu Orhan Pamuk davası, yarın Hasan Cemal, İsmet Berkant, Hrant Dink davası... Gidişat buysa Türkiye - AB müzakere süreci askıya alınır"
 
Gazeteci - Yazar Murat Belge:
"Kanun değiştirmekten daha önemli olan hukuk zihniyetini değiştirmek gerek"
 
Tarihi Mirası Koruma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Verkin Arıoba:
"Ailem bin senedir bu topraklarda yaşamış ve terketmemiş bir aile. Arkadaşın kitap satmak için böyle olayı şov malzemesi yapmasını protesto etmek için geldim"

Orhan Pamuk'a sert eleştiri
 
Orhan Pamuk davasıyla ilgili bir yorum da Eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'ten geldi.
 
Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre Konya'da Selçuk Üniversitesi Türk Dayanışma Topluluğu tarafından düzenlenen 'Avrupa Birliği ve Türk ordusu' konulu konferansta konuşan Güreş, yazar Orhan Pamuk'u sert bir dille eleştirdi.
 
Güreş, teröre yardım eden iç destekçilerin bulunduğunu belirterek, "onlara hesap sorulmalı. Orhan Pamuk gibi insanlardan hesap sorulmalı" dedi.
 
Yazar Orhan Pamuk davası Adalet Bakanlığı'ndan beklenen yazı gelmediği için dün 7 şubat 2006 tarihine ertelenmişti. 
 
Pamuk, bir İsviçre gazetesine, "bu topraklarda 30 bin Kürt ve 1 milyon Ermeni öldürüldü. Benden başka kimse bundan bahsetmeye cesaret edemedi" açıklamasında bulunmuş, bunun üzerine Pamuk hakkında ‘Türklüğe hakaret’ davası açılmıştı.
 
Pamuk’un davanın duruşmasına gelmemesi halinde ‘polis zoruyla’ getirilmesi için de karar çıkarılmıştı. Üç yıla kadar hapsi istenen Pamuk savcılık ifadesinde, "ben Türküm ve bununla da gurur duyuyorum" demişti.
 
Geçtiğimiz ekim ayında Almanya'nın Frankfurt kentinde Alman Yazarlar Birliği'nin 'Barış Ödülü'nü alan Pamuk, burada yaptığı konuşmada da "açık ve net bir şekilde tekrarlıyorum. '1 milyon Ermeni, 30 bin Kürt öldürüldü' dedim. Bu sözlerimin arkasındayım" demişti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow