hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bayramda noterler açık mı, kapalı mı? Bugün noterler çalışıyor mu?

    Bayramda noterler açık mı, kapalı mı Bugün noterler çalışıyor mu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Devir teslim, vekaletname, noter onayı ve verasetname gibi birçok işlem nedeniyle pazartesi günü notere gidecek olan kişiler noterlerin bayram tatili içerisinde çalışıp çalışmadığını araştırmayı sürdürüyor. Peki, noterler 8 Nisan 2024 Pazartesi günü ve 10 Nisan 2024 Çarşamba günü açık mı, kapalı mı, bayramda noterler çalışıyor mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz günlerde kamu çalışanları için bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından pazartesi ve Salı günü farklı kurumlarda işlem yapacak olan kişiler bu kurumların çalışma durumlarını araştırmaya başladı. Peki, noterler 9 günlük bayram tatilinden faydalanabilecekler mi ve pazartesi günü açık olacaklar mı?

    BAYRAMDA NOTERLER AÇIK MI, KAPALI MI?

    9 günlük bayram tatili sadece kamu çalışanlarını kapsıyor. Dolayısıyla özel sektör çalışanları için 9 günlük tatil zorunluluğu bulunmuyor. Bu kapsamda noterler sadece resmi tatil olan Ramazan Bayramı’nda ve Ramazan Bayramı Arife Günü’nde öğleden sonra kapalı olacaklar. Yani noterler pazartesi günü tam gün, Salı günü ise öğlene kadar açık olacaklar. Salı günü öğlen saatlerine kadar noter işlemlerinin tamamlamayan kişilerin bir sonraki iş günü olan 15 Nisan 2024 Pazartesi gününü beklemek zorunda kalacaklar. Yani noterler hafta sonlarında ve resmi tatillerde kapalı konumda oluyorlar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow