hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    POMEM ön başvuru tarihleri 2024! Polis Akademisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

    POMEM ön başvuru tarihleri 2024 Polis Akademisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) alınacak 7.500 bin öğrenci için giriş sınavı ön başvuru süreci 4 Nisan itibarıyla başladı. POMEM'lere lisans mezunu (6.000) erkek ve (1.500) kadın olmak üzere toplam (7.500) öğrenci alımı yapılacak. Söz konusu alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek. Peki, Polis Akademisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte POMEM başvuru tarihleri 2024.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    POMEM ön başvuru tarihleri 2024 başvuru yapacakların gündeminde yer alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığının (POMEM) öğrenci alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlanın yayımlanması ardından ön başvuru sürecinin ayrıntıları Polis Akademisi resmi internet adresinden paylaşıldı. Başvuru yapmaya hazırlananlar eğitim, sınav, yaş ve diğer şartları araştırıyor. POMEM öğrenci alımı ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat olarak üç aşamada yapılmaktadır. Bu süreçleri başarıyla tamamlayan ve başvuru şartlarını sağlayan adayların alımı gerçekleştirilmektedir.

    Başvuru yapabilmek için adaylardan KPSS puan şartı aranırken erkek ve kadın adayların boy şartını sağlamaları gerekiyor. POMEM başvuru süreci internet üzerinden yapılacak şahsen veya mail yoluyla yapılan başvurular geçersiz sayılacak. Belirlenen süre içerisinde müracaat yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Sınav aşamalarına toplam 75 bin aday davet edilecek.

    POMEM ÖN BAŞVURU TARİHLERİ 2024

    Şartları taşıyan adaylar, 4-14 Nisan 2024 tarihleri arasında Polis Akademisi internet sitesi üzerinden aday belirleme ön başvurularını yapabilecek. Sıralamaya giren adayların 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı için sınav başvuru ücretini 18 - 25 Nisan 2024 tarihleri arasında yatırmaları gerekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    POMEM 2024 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    POMEM başvuru işlemleri e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilecek. Başvuru yapacak adaylar ais.pa.edu.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle birlikte sisteme giriş yaparak başvuru yapabilir.

    POMEM ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN!

    POMEM ön başvuru tarihleri 2024 Polis Akademisi başvurusu ne zaman, nasıl yapılırPolis Akademisi Başkanlığı tarafındna yapılan duyuruda; "Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2022 veya 2023 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06.06.2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (6.000) erkek ve (1.500) kadın olmak üzere toplam (7.500) öğrenci alımı yapılacaktır.

    Adaylar, 04 - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak son başvuru tarihi olan 14 Nisan 2024 saat 17.00’ ye kadar Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabileceklerdir. Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde yer alan “Ön başvurusu alınan erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olmak üzere en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralanır ve o dönem için alınacak erkek ve kadın öğrenci kontenjanının on katına kadar aday şahsen müracaatta bulunmak üzere çağrılır. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları için bu hüküm uygulanmaz.” hükmü amirdir. Şehit ve vazife malulü eş veya çocukları bu hükme istinaden ön başvurularını yaparken sınav ücreti ödemeyecek olup; 31. Dönem POMEM Giriş Sınavı aşamalarına katılmaya hak kazanan adaylar için başvuru ücret ve hesap bilgileri Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi (www.pa.edu.tr) adresinden duyurulacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların Polis Memuru olarak atamaları yapılacaktır. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir. Diğer kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar edilmemesi önemle duyurulur." denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow