"PYD, PKK ile bağlantılı bir örgüttür"

Amerika Birleşik Devletleri'nin PYD konusundaki tutumuna bir tepki de İngiltere'den geldi. "Hakan Çelik ile Hafta Sonu" programına konuk olan İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, terör konusu ve Suriye başta olmak üzere önemli konularda açıklamalarda bulundu.
PKK ile mücadelede Türkiye'nin en güçlü dostunun İngiltere olduğunun altını çizen Richard Moore, "Bu konuda tavrımız net; PKK bir terör örgütüdür. PYD'de onunla bağlantılıdır. PYD'nin ofisine giderseniz orada Abdullah Öcalan portreleri görürsünüz" dedi. Ülkesinin PYD'ye herhangi bir yardımda bulunmadığına da değinen Büyükelçi Moore, "DAEŞ ile savaştıkları için sadece hava desteği verilmiş olabilir" dedi.
İngiltere Büyükelçisi Richard Moore programda, Can Dündar ve Erdem Gül davasını izleyen konsoloslar hakkındaki görüşlerini de dile getirdi. Moore; "Konsoloslar basın özgürlüğü konusunda çok önemli olan bir davaya gözlemci olarak katıldı. Bu yaptıkları Viyana sözleşmesini uygun bir diplomatik faaliyettir. 'Selfie' çekmekse artık herkesin kullandığı bir sosyal medya olayı. Bunu normal karşılamak gerekir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
10 MAYIS İSTANBUL ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ 10 Mayıs Elektrik Kesintisi Açıklaması
PKK nasıl kuruldu? Abdullah Öcalan kimdir? 45 yıllık terör dönemi nasıl son bulacak?
Hiç eğitim almadı ama 11 dil biliyor: Hepsini kullandığı bu yöntemle öğrendi
SON DAKİKA... Sivas'taki vahşette sır perdesi kalktı! Hedefte anne de varmış
RESİMLİ CUMA MESAJLARI: Güzel Dualı, Türk Bayraklı, Resimli, Yazılı, Ayetli 9 Mayıs Cuma Mesajları!