Rahibi yaralayan Nuran ceza almayacak

Samsun'da Katolik kilisesi rahibi Pierre Brunissen'i, bıçaklayarak yaralayan Atilla Nuran hakkında iddianamede hazırlandı. Nuran hakkında önce sekiz yıla kadar hapis cezası verilmesi istenirken akıl hastası olan Nuran'a ceza verilmeyeceği belirtiliyor.
İddianamede, olayın dini bir yönünün bulunmadığı ve olayın sadece alacak meselesi yüzünden kaynaklandığı yer aldı.
Savcılık, Atilla Nuran'ın silahla bir kişiyi kasten yaralama suçundan sekiz yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması için Samsun 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
Ancak, Cumhuriyet Savcısı, Nuran'ın mahkeme kararıyla Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altına alındığını ve verilen heyet raporunda şüphelinin kronik şizofren hastası olduğunun tespit edildiğini, yapılan eylemin hukuki sonuçlarını algılayamayacak durumda bulunduğunu belirtti.
Savcılık, Nuran'ın mahkemenin öngördüğü süre kadar tam teşekküllü bir kurumda gözlem altında tutulmasına karar verilmesini talep etti.
Samsun'daki İtalyan Katolik Kilisesi’nin rahibi Pierre Brunissen, 2 temmuzda uğradığı bıçaklı saldırıda kalçasından yaralanmıştı.
Kentte sevilen biri olan rahip Brunissen, Mersin'deki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağına yapılan saldırının ardından kiliseye Türk bayrağı asmıştı.
Uzun yıllardır Samsun'un Ulugazi Mahallesi'nde bulunan Katolik kilisesinde görev yapan Brunissen, bir kaç yıldır Ramazan aylarında çevredeki esnaf için kilisede iftar yemeği veriyordu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var