Rus politikacıdan "şarkılı" Ankara ziyareti

Rus politikacıdan şarkılı Ankara ziyareti
expand

Kavgalarıyla tanınan Rusya'nın aşırı sağcı parti lideri Vladimir Jirinovski NATO toplantısı için Ankara'da. Konuşmalarında NATO'yu eleştiren Jirinovski, AKP'ye yönelik kapatma talebini de eleştirdi. Jirinovski'nin şarkı söyleyerek Başbakanlık'tan ayrılması dikkat çekti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Ankara'da Başbakanlık önünde konuşan Rusya'nın aşırı sağcı parti lideri Jirinovski, "Türkiye'yi çok seviyorum" dedi.
 
NATO savunmasının sivil boyutu toplantısı için Ankara'ya gelen Rus politikacı, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in de katıldığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "NATO'ya her zaman karşıyım, Türkiye için faydası yok " dedi.
 
Jirinovski Türkiye gündemine oturan AKP'ye yönelik kapatma talebine karşı çıktı ve "Türkiye'de demokrasi var. Bütün partiler olsun. Hiç böyle fayda olmuyor Türkiye için ne NATO ne AB. 50 yıl boyunca kuyrukta bekliyorsunuz olur mu böyle bir şey" şeklinde konuştu.
 
Jirinovski, Ergenekon operasyonu sonrası bazı grupların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için attığı "Menderes'i hatırla" sloganını da eleştirdi.
 
Rus politikacı, "Tayyip Türkiye'yi sarsma, Menderes'i hatırla. Böyle slogan olur mu?" diye sordu.
 
Kavgaları ve hırçınlığıyla bilinen Jirinovski, "Sevemez kimse seni, benim sevdiğim kadar" şarkısını söyleyerek, Başbakanlık'tan ayrıldı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow