hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sağanak uyarısı! Yaz havası ne zaman gelecek?

    KAYNAKİHA

    Haziran ayı kapıda ancak yurt genelinde sıcaklıklar düşerken yurdun büyük bölümünde yağışlar devam ediyor. Beklenen yaz havası ne zaman gelecek? CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz, CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen ile havanın notlarını aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen detayları şu ifadelerle aktardı;

    Nisan ayı çok sıcak geçti. Uzun yıllardan sonra dünyada da en sıcak ay nisan ayı oldu. Nisan ayındaki yağışlara baktığımız zaman ortalamanın yüzde ellinin altında, geçtiğimiz yıla göre yüzde altmış altında yağış oldu. Sıcaklık açısından iyi, yağış açısından kötü bir aydı.

    Mayıs ayında yağışlar biraz daha fazlaydı. Bu seferse sıcaklıklar çok düşüktü. Ortalamanın altında geçti. Bugüne baktığımızda Doğu Anadolu’da biraz yağış var. Batman, Bayburt ve Osmaniye civarlarında yağış kuvvetli olabilir. Dün Ankara’da su baskınlarının meydana geldiği yağış geçti. Önümüzdeki 4-5 günde batı bölgelerinde ve Marmara İstanbul’da 4-5 gün yağış yok. Sıcaklıklar 23-24 derecelerde seyrediyor. Güney Ege’de önümüzdeki 2-3 gün yağış olacak. Bugün sıcaklık ortalamalarda batı ve kuzey bölgelerinde ama iç bölgelerde ortalamanın altına düştü. Önümüzdeki hafta çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar yükselmeye başlıyor. Değerler Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaz değerlerine yaklaşacak gibi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow