Saka kuşu avlayan Suriyeliye para cezası

Osmaniye'de, koruma altında olan saka kuşu avlarken yakalanan Suriyeliye 14 bin 546 lira ceza kesildi.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Topraktepe köyü Kabasakız Mezarlığı mevkisinde, ağ ve kafesle saka yakalayan Suriyeli Abdurrahman Emin (41) hakkında yasal işlem başlatarak, 32 saka kuşu ile av malzemelerine el koydu.
Emin'e, Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet suçundan saka kuşu başına 400 lira ve bin 746 lira da idari olmak üzere toplam 14 bin 546 lira para cezası verildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdür Yardımcısı Yüksel Abidinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, saka kuşunun avlanmasının yasak olduğunu belirterek, bu kuşların Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından koruma altına alınan türler arasında bulunduğunu söyledi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edilen sakalar, veteriner kontrolünün ardından yakalandığı yerde doğaya bırakıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var