hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Saldırgan köpek sorunu nasıl çözülecek? AK Parti Grup Başkanı Güler'den açıklama

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'de saldırgan köpek sorunu devam ediyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de bu konuyla ilgili konuştu, atılacak adımları anlattı. "Amacımız sokakta çeteleşmiş köpekleri toplamak, uyutma seçeneği de çalışma içinde yer almalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı bir televizyon kanalında, saldırgan köpek sorununa dair çalışmanın detaylarını anlattı. Hayvanları Koruma Kanunu’nun 2004’te çıktığını anımsatan Güler, o tarihten bu yana kısırlaştırma ve sahiplendirme faaliyetlerine dair rakamları paylaştı.

    “Sahipsiz sokak köpekleri açısından toplum bunu güvenlik meselesi olarak görüyor, tedbir bekliyor toplum. İlk hedefimiz sokaklardan saldırgan hale gelen unsurları almak, barınaklarda yaşama alanı oluşturmak, korumak ve sahiplendirmeyi özendirmek. En sonunda saldırgan ve bunu düzeltemeyecek boyutta sağlık sorunu yaşayan veya kuduz tehlikesi devam ettirecek problem yaşayan hayvanların uyutulması. 2.5 milyon kısırlaştırılmış, 530 bin sahiplendirilmiş, bunu güçlendirmemiz lazım. Uyutma modeli ile tamamlanması gerekiyor ki bizim kamu düzenini sağlamamız lazım. Makul toplum içinde yaşayan evcilleşmiş herkesin ismi ile hitap ettiği hayvanlardan bahsetmiyoruz biz.”

    Güler, 10-15 günlük sürede tüm tarafların görüşlerinin alınacağını, ardından muhalefetle görüşüleceğini, kanun teklifinin bu aşamalardan sonra oluşacağını ifade etti. Kuduz riskine de bir parantez açtı Güler.

    “Son 20 yılda Sağlık Bakanlığı’nın kuduz vakası. 4 milyon riskli temas 30 kuduz vakası.”

    Güler, muhalefetin toplu itlaf edilecek iddialarına da cevap verdi.

    “Ne olduğunu da bilmiyor demek ki. Doğru sonucu engellemek için söylüyorsanız ajite edersiniz. Masum köpekleri, minik köpekleri katledecekler gibi bir hava ile. Öyle bir şey yok.”

    Peki saldırgan köpek sorununun çözümünde kim aktif rol oynayacak?

    “5199 sayılı kanun belediyeye görev veriyor. Bugüne kadar belediyelerin ihmallerinden kaynaklandı bu.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow