Samsun'da yürüyüş gerginliği

Samsun’da, HDP'lilerin de aralarında bulunduğu "Barış Bloku"nun yapmak istediği yürüyüşe vatandaşlar tepki gösterince gerginlik yaşandı. Gerginliğin artması üzerine polis yürümek isteyen grubu olay yerinden kaçırırken, çıkan olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.
TMMOB, DİSK, KESK, Devrimci 78’ler, Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Emek Partisi, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi, Sosyalist Kadın Meclisleri, Birleşik Devrimci Parti ve Halkların Demokratik Kongresi'nin oluşturduğu "Samsun Barış Bloku" 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Samsun Öğretmenevi önünden İstiklal Caddesi boyunca yürüyüş yapmak istedi.
Aralarında HDP'lilerin de bulunduğu guruba, karşıt görüşlü vatandaşlar tepki gösterdi.
Samsun polisi 19 Mayıs Bulvarı ve İstiklal Caddesi'ni araç ve yaya trafiğine kapatarak geniş güvenlik önlemi aldı.
Ancak vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyünce polis olayların daha da büyümemesi için yürüyüş yapmak isteyenleri toplandıkları öğretmenevi önünde polis otobüsüne bindirerek olay yerinden kaçırdı.
Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.
Yürüyüş engellenince vatandaşlar da İstiklal Marşı okuyup çevik kuvvet polisine sevgi gösterisinde bulundular. İHA
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge