Şanlıurfa'da 1 Mayıs mitingi düzenlendi

Şanlıurfada 1 Mayıs mitingi düzenlendi
expand

Şanlıurfa'da DTP'nin yanı sıra KESK, DİSK ve bağlı sendikaların da katılımıyla, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mitingi düzenlendi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Sabah saatlerinden itibaren mitinge katılmak için çevre il ve ilçelerden gelenler, Şehirlerarası Otogarı yakınlarında toplanarak, buradan sloganlar eşliğinde mitingin yapılacağı Topçu Meydanına doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında gruptakilerden bazıları, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve örgüt lehine slogan attı.

DTP Genel Başkanı Yardımcısı Emine Ayna, mitingde yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi, terörle mücadele için büyük bütçeler ayrıldığını ve bunun vatandaşlardan, emekçilerden kesildiğini iddia etti.

Yerel seçimlerde "seçim ekonomisi" uygulandığını, ancak seçimin hemen ardından bunun sonuçlarının ortaya çıkmaya başladığını savunan Ayna, kısa sürede işsizlik oranında yüzde 3'lük artış yaşandığını öne sürdü.

Partisinin seçimden başarıyla çıktığını görüşünü dile getiren Ayna, "İki gün sonra DTP'ye operasyon gerçekleştirildi. Biz buna demokratik siyasete darbe operasyonu diyoruz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, partileriyle ilgili bir soruya, "DTP siyaset yapsın" dediğini ifade eden Ayna, "Biz nasıl siyaset yapacağımızı çok iyi biliyoruz" dedi. Ayna sözlerine devamla; "Biz tam da doğru siyaseti yapıyoruz, bu kadarını da beğenmiyoruz, daha fazlasını yapacağımıza da bu halkın önünde söz veriyoruz" diye konuştu.

Mitingi düzenleyen sendikaların bazı temsilcilerinin de konuşma yaptığı etkinliğe, DTP'li bazı milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları ve söz konusu sendikaların bölge illerindeki yönetici ve üyeleri katıldı.

Bazı grupların Kürtçe ve Türkçe parçalar seslendirdiği mitingin ardından katılımcılar dağılmaya başladı.

Bu arada mitingin yapıldığı kent merkezindeki Topçu Meydanı, dün akşam saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılırken, çevrede önlem alan polis ekipleri, katılımcıları üst aramasından geçirdikten sonra alana aldı.

Miting alanın çevresinde alınan önlemin yanı sıra bir polis helikopteri de etkinlik boyunca görev yaptı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow