Sedat Peker'in konuştuğu mitinge savcılık soruşturması

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker'in geçen cuma günü katılarak konuşma yaptığı "Teröre lanet" mitingi ile ilgili soruşturma başlattı.
Rize'de yayın yapan yerel Fırtına Gazetesi tarafından düzenlenen ve gecen cuma günü Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan "Teröre lanet" mitingine özel korumaları eşliğinde gelen Sedat Peker burada toplananlara hitap etti. Mitingde MHP'yi eleştiren ve AK Parti'ye destek isteyen Sedat Peker, PKK'dan söz ederken, "Büyük hata yapıyorlar. Hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. Adeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak" demişti.
Tescilli çete lideri Sedat Peker teröre lanet mitingi yaptı
Peker'in mitingde yaptığı konuşma tepki gördü. Tepkiler sürerken Rize Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Rize Emniyet Müdürlüğü'nden miting tertip komitesi ile ilgili bilgi ve belgeler ile görüntü kaydı ve çözümlerini talep eden savcılık Sedat Peker'in konuşmalarda suç unsuru olup olmadığını inceleyecek.
Rize Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, istenen bilgi ve belgeler ile görüntü kayıtlarını dün savcılığa teslim etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında ikinci duruşma günü
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli gök gürültülü sağanak alarmı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, milletvekilleriyle kahvaltıda bir araya geldi