Seferihisar'da balıkçıların fırtına önlemi

Seferihisarda balıkçıların fırtına önlemi
expand
KAYNAK DHA

İzmir'in Seferihisar ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle 2'si alabora olan, 4'ü de hasar gören 6 tekne bölgeden kaldırıldı. Bazı balıkçılar da teknelerini tedbir amaçlı güvenli bölgelere çekti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Seferihisar ilçesi Sığacık mevkisinde dün saat 20.00 sıralarında başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına, hayatı olumsuz etkiledi. Saatte 78 kilometrelik hıza ulaşan fırtına nedeniyle denizde büyük çaplı dalgalar oluşunca balıkçılar zor anlar yaşadı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle sahile bağlı tekneler su aldı, 2 tekne alabora oldu ve 4 tekne ise hasar gördü.

Seferihisarda balıkçıların fırtına önlemi

Sağanak ve fırtınanın neden olduğu zarar, sabah ortaya çıktı. Batan ve hasar gören teknelerin yanı sıra küçük bir iskelenin de parçalanıp battığı belirlendi. Sabah sahile gelenler, alabora olan ve hasar gören teknelerini bölgeden kaldırdı. Bazı amatör balıkçılar ise teknelerini tedbir amaçlı güvenli bölgelere çekti.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow