Selahattin Demirtaş Ankara'ya götürüldü

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu yargılandığı yarın görülecek dava için Edirne'den Ankara'ya getirildi. Demirtaş, ana dava için mahkeme salonunda ilk kez hazır bulunacak.
Diyarbakır'da, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, 4 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan ve Edirne Cezaevi'nde bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın, 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yarın görülecek ana davası için Edirne'den Ankara'ya getirildiği belirtildi.
HDP Eş Genel Başkanlığına Pervin Buldan ve Sezai Temelli seçildi
Ankara Adliyesi'ndeki duruşma salonunun küçük olması nedeniyle Sincan Cezaevi yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda yapılacak duruşmaya, 100'ün üzerinde avukatın katılması bekleniyor.
Selahattin Demirtaş'tan HDP Kongresi'ne mesaj
Tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasına, güvenlik gerekçesiyle getirilmeyen Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile de duruşmaya katılmayınca mahkeme heyeti, yarın görülecek duruşmaya getirilmesi yönünde karar vermişti.
Bahçeli'den Demirtaş'a: Cezaevinde çürüyen eski eş başkan
Demirtaş, tutuklu yargılandığı ana davada, duruşma salonunda ilk kez hazır bulunacak. Demirtaş, "terör örgütü kurma ve yönetme", "örgüt propagandası" ile "suç ve suçluyu övme" iddialarıyla 142 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
Diyarbakır'da açılan dava, güvenlik gerekçesiyle Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne alınmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye-İran sınırında son durum: Vatandaşların Türkiye'ye girişleri sürüyor
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
Besim Dutlulu Kimdir? Besim Dutlulu Hangi Partiden, Nereli, Kaç Yaşında? Aksihar Belediye Başkanı Besim Dutlulu Ferdi Zeyrek'in Yerine Seçildi!
BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ SON DAKİKA: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?