Selahattin Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin olağanüstü kongreye gitme kararının ardından her an bir erken seçimin gündeme gelebileceğini kaydetti.
Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile dün akşamki görüşmesinin ardından AKP'li üst düzey yetkililer, partinin bu ay sonunda olağanüstü kongreye gideceğini ancak Başbakan ve Genel Başkan Davutoğlu'nun kongrede aday olmasının beklenmediğini belirtti.
Abdülkadir Selvi: Davutoğlu aday olmayacak
Demirtaş, bazı sivil toplum örgütlerinin bazı HDP'li milletvekilleri de dahil dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili AKP teklifine karşı düzenlediği toplantıdaki konuşmasında "Önümüzdeki günler tarihi; her an bir erken seçim gündeme gelebilir" dedi.
AK Parti MYK toplantısının perde arkası
Erken seçimin yanı sıra içinde başkanlık sisteminin de olduğu bir anayasa değişikliği referandumunun gündeme gelebileceğini belirten Demirtaş, son gelişmeleri şu sözlerle değerlendirdi:
"Anayasa askıdadır, seçilmiş bile olsa cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanının kim olacağına müdahale edemez, bir partinin kongresini belirleyemez. Anayasanın cumhurbaşkanına verdiği böyle bir yetki yoktur. Ama Erdoğan bunu aleni şekilde yapıyor. Bu ülkeyi kimin yöneteceğine artık sadece kendisi karar vermek istiyor, bunun adı darbedir."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


8 ARALIK 2025 İSTANBUL AYEDAŞ-BEDAŞ ELEKTRİK KESİNTİSİ: İstanbul'da Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek, Elektrikler Ne Zaman Gelecek? Bağcılar, Sarıyer, Esenyurt...

SON DAKİKA HAVA DURUMU HABERLERİ 8 ARALIK 2025 | Ankara, İzmir ve İstanbul'da hava nasıl olacak? Meteoroloji uyardı: Mersin, Adana, Bingöl, Muş, Hakkari!

2025 AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!

KAHİN BABA VANGA 2026 KEHANETLERİ: Baba Vanga Kimdir? Baba Vanga Kehanetleri Neler? 2026 Kehanetleri Neler?

11. YARGI PAKETİ SON DURUM 8 ARALIK 2025 | 11. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, infaz düzenlemesi ya da genel af var mı? TBMM'de komisyonda kabul edildi!