Selahattin Demirtaş'tan erken seçim açıklaması

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin olağanüstü kongreye gitme kararının ardından her an bir erken seçimin gündeme gelebileceğini kaydetti.
Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile dün akşamki görüşmesinin ardından AKP'li üst düzey yetkililer, partinin bu ay sonunda olağanüstü kongreye gideceğini ancak Başbakan ve Genel Başkan Davutoğlu'nun kongrede aday olmasının beklenmediğini belirtti.
Abdülkadir Selvi: Davutoğlu aday olmayacak
Demirtaş, bazı sivil toplum örgütlerinin bazı HDP'li milletvekilleri de dahil dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili AKP teklifine karşı düzenlediği toplantıdaki konuşmasında "Önümüzdeki günler tarihi; her an bir erken seçim gündeme gelebilir" dedi.
AK Parti MYK toplantısının perde arkası
Erken seçimin yanı sıra içinde başkanlık sisteminin de olduğu bir anayasa değişikliği referandumunun gündeme gelebileceğini belirten Demirtaş, son gelişmeleri şu sözlerle değerlendirdi:
"Anayasa askıdadır, seçilmiş bile olsa cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanının kim olacağına müdahale edemez, bir partinin kongresini belirleyemez. Anayasanın cumhurbaşkanına verdiği böyle bir yetki yoktur. Ama Erdoğan bunu aleni şekilde yapıyor. Bu ülkeyi kimin yöneteceğine artık sadece kendisi karar vermek istiyor, bunun adı darbedir."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İran'ın Kullandığı Fettah Füzesi (FATTAH) Nedir? Hipersonik Fettah Füzesi'nin Özellikleri Neler? Menzili Kaç Kilometre?
SAĞLIK BAKANLIĞI 18 BİN PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında
Kağıthane'de tam 'gaz' facia: 4 araca çarptı, 2 kişi yaraladı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı