hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev!

    Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHAya kilit görev
    expand

    İstihbarat ve keşif görevlerinde kilit görevler üstlenecek olan Bayraktar KALKAN DİHA’nın uçuş testleri başarıyla devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar KALKAN DİHA’nın uçuş testini sosyal medya hesabından paylaştı. BAYKAR tarafından yapılan paylaşımda ise şu ifadelere yer verildi: "İstihbarat ve keşif görevlerinde kilit görevler üstlenecek olan Bayraktar #KALKAN DİHA’nın uçuş testleri başarıyla devam ediyor."

    BAYRAKTAR DİHA'NIN ÖZELLİKLERİ

    Bayraktar #KALKAN DİHA, otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabiliyor. Bayraktar DİHA TCG Anadolu Gemisine de konuşlanabilecek.

    İlk defa 2019 yılında BAYKAR Savunma tarafından duyurulan DİHA, keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek taktik İHA sınıfında bir hava aracı.

    Otomatik seyir uçuşu, otonom kalkış, otonom iniş ve yarı otonom seyir uçuşu yapabilme özelliklerine sahip. Elektrikli motora sahip olan DİHA, kalkış yaptığı süre zarfından sonra seyir uçuş moduna geçerek, yakıt motorunu kullanmış olacak.

    DİHA sisteminde başta otomatik rota takibi, hedef takibi ve tespiti, çember atma ve eve dönüş modları şeklinde birçok yapay zekaya bağlı kontroller var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son derece hızlı manevra, dar alanlarda göreve hızlı başlama ve pistsiz uçuş yeteneği de bulunuyor. Bu özellikleriyle havada inceleme ve gizli görevler için yapılan çalışmalarda kullanılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow