Serhan Şeşen vefat etti

Serhan Şeşen vefat etti
expand

Beyin ölümü gerçekleşen "Grup Gündoğarken"in solisti Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen, hayatını kaybetti. Burhan Şeşen, oğlunun ölümüne ilk gittiği hastanedeki yanlış tedavinin neden olduğunu ileri sürmüştü.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Alman Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam destek ünitesine bağlı olarak izlenmekte olan 26 yaşındaki Serhan Şeşen,  saat 14.30'da kalp durması sonucu öldü.

Serhan Şeşen soğuk algınlığı şüphesiyle doktora gitmiş, ardından evine gönderilmişt, durumu kötüleşince tekrar hastaneye gitmiş ve kendisine menenjit teşhisi konulmuştu. Beyin tomografisi çekilmeden belinden su alınan Şeşen'in durumu, bunun üzerine daha da kötüleşmişti.

Günlerdir yoğun bakımda tutulan Serhan Şeşen'in beyin ölümü 1 Aralık'ta gerçekleşmişti.

Şeşen, ailesinin isteğiyle yetersiz ve yanlış tedavi yaptıkları iddiasıyla geçen perşembe gününden beri tedavi gördüğü Maltepe Özel Sema Hastanesi'nden Alman Hastanesi'ne nakledilmişti.

Alman Hastanesi'nde görevli yoğun bakım uzmanı Dr. Tülin Erdem, "Bize geldiğinde durumu vahimdi. Öbür hastaneden beyin ölümü teşhisi ile gelinmişti. Şu an destek tedavileri sürüyor, sonuç olumlu görünmüyor" demişti.

İnfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Dr. Cengiz Uzun, "Menenjit şüphesi olan bir hastaya tomografi çekilmese bile birinci yapılması gereken göz muayenesidir, o bile yapılmamış" demişti.

Dr. Uzun, "Birinci planda yapılması gerekenler yapılmamış, tomografi çekilemese bile beyin içi basınç artışı varken belden su alınması beyinde fıtıklaşma yaratarak hastanın durumunu ağırlaştırmıştır" ifadesini kullanmıştı.

Özel Sema Hastanesi: "İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvurduk"
 
Sema Hastanesi ise, medyada yer alan bazı beyanlara karşı durumun araştırılması için İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazılı başvuru yapmıştı.

Serhan Şeşen'ın 26 Kasım'da "ateş, halsizlik ve boğazda yanma" şikayetiyle hastanenin acil servisine başvurduğunu bildiren hastane, alınan öyküden, hastanın yaklaşık 10 gün önce başka bir hastaneye "ateş ve başağrısı" şikayetiyle müracaat ettiği, "üst solunum yolu enfeksiyonu" tanısıyla ağızdan alınan bir antibiyotik tabletle tedavisine başlandığı ve şikayetlerinin geçmemesi üzerine hastaneye geldiğinin anlaşıldığını kaydetmişti.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanınca durumu değerlendirilen hastaya" yatarak tetkik ve tedavi yapılması gerektiğinin" söylendiği vurgulanan açıklamada, ancak hastanın "evinin yakınlığını gerekçe göstererek yatmayı kabul etmemesi üzerine, damar yoluyla antibiyotik enjeksiyonuna başlandığı, ileri tetkikler için ertesi gün tekrar gelmesinin istendiği" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Serhan Şeşen'in ertesi sabah geldiğinde "menenjit" öntanısıyla hastaneye yatırıldığı ifade edilerek, aynı gün yapılan tetkiklerde Şeşen'e "bakteriyel menenjit" teşhisi konulduğu bildirildi:

"Hastanın çekilen bilgisayarlı tomografisinde beyinde yaygın iltihap, apse ve çok nadir görülen yaygın hava izlenmiştir. Yoğun antibiyotik ve antiödem tedavisine başlanmasına rağmen, hastanın tedaviye cevap vermediği görülmüştür. Bu durum üzerine beyin dokusundaki apse beyin cerrahisi uzmanlarınca operasyonla boşaltılmıştır. Hastamızın tedavisine yoğun bakım ünitesinde 30 Kasım'a kadar devam edilmiş, yakınlarının isteği üzerine başka bir hastaneye nakledilmiştir.

Serhan Şeşen'in radyolojik bulguları ve klinik seyrinden rahatsızlığın en az 3 ila 6 hafta süredir devam ettiği anlaşılmaktadır. Bu sürecin en ağır son 72 saati hastanemizde geçmiş olup, hastamızın teşhisi konularak gecikilmeden ilk 24 saat içinde tedavisine başlanmıştır. Hastalığın seyri bu şekilde olup, hasta yakınlarının hastanemiz aleyhinde yaptığı açıklamalar, tıbbi gerçeklikten uzak ve mesnetsizdir. Hasta yakınlarınınyaşadığı üzüntüye saygı duymakla beraber, yapılan açıklamalar maksadını aşmaktadır.

Hastanemizin acil servis hekimi, enfeksiyon hastalıkları uzmanı ve beyin cerrahi uzmanları, gerekli tüm tıbbi bakım ve tedaviyi yerine getirmişlerdir. Bu gerçeklere rağmen, medyadaki haksız ve yanıltıcı beyanlara karşı durumun araştırılması için İl Sağlık Müdürlüğü'ne tarafımızdan yazılıbaşvuru yapılmıştır."

Alman Hastanesi: "Bu tür vakalarda beklediğimiz bir sonuçtur"

Alman Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Cengiz Uzan, "Grup Gündoğarken"in solisti Burhan Şeşen'in oğlu Serhan Şeşen'in
kalbinin durduğunu, bunun, beyin ölümü gerçekleşen vakalarda beklenen bir sonuç olduğunu söyledi.

Cengiz Uzan ile Yoğun Bakım Ünitesi uzmanı Tülin Erdem, Serhan Şeşen'in vefatına ilişkin Alman Hastanesinde basın toplantısı düzenledi.

Tülin Erdem, Serhan Şeşen'in, yoğun bakımdaki destek tedavisi devam ederken saat 14.30'da gelişen kalp durmasıyla vefat ettiğini bildirmekten "derin üzüntü" duyduğunu belirterek, ailesine ve dostlarına baş sağlığı diledi.

Başhekim Yardımcısı Uzan ise "beyin ölümü gerçekleşen durumlarda hastanın bu şekilde en fazla ne kadar yaşayabileceği" yönündeki soru üzerine, şunları söyledi:

"Bu süre tam olarak belli değil, hastaya göre değişebilir. Hayati organlardan önce solunum yolu etkilenir, ama solunum yolunu solunum destek tedavisiyle devam ettirebilirsiniz. Fakat kalp bölgesi etkilendiğinde buna yapabilecek bir şeyiniz yok. Merkezin tamamen etkilenmesi kalp durmasına neden olur."

Uzan, 30 Kasım Pazar günü hastanelerine gelen Şeşen'in, 60 saat yoğun bakımda kaldığını ifade ederek, "Hastanemize geldiğinde zaten hastanın beyin ölümü gerçekleşmişti. Bugün de Serhan Şeşen'in kalbi durdu. Bu tür vakalarda
beklediğimiz bir sonuçtur" şeklinde konuştu.

"Diğer hastanede bir ihmal söz konusu muydu?" şeklindeki soru üzerine de Uzan, o konuda bir yorum yapmalarının uygun olmadığını söyledi.

Uzan, "Yoğun bakımda Şeşen'e müzik dinletildi mi?" sorusunu da "Evet, dinletildi. Ailenin böyle bir talebi olmuştur ki bu onların en doğal hakkıdır. Maalesef hasta hiçbir tepki vermedi" şeklinde yanıtladı.

Serhan Şeşen'e, yarın savcılık incelemesinin ardından ailesinin isteği üzerine otopsi yapılacağı öğrenildi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow